
In articol:
- Suedia a înregistrat un nou record negativ
- Campania de vaccinare în Suedia: „Oamenii vor să se vaccineze”
Pandemia de coronavirus a pus o frână bruscă normalității pe care o știam cu toții, iar fiecare țară a trebuit să se adapteze la noua „normalitate”. Astfel, fiecare țară și-a făcut un plan de bătaie pentru a stopa răspândirea coronavirusului.
Virusul a omorât deja peste 2 milioane de oameni de pe tot globul, iar prezența lui va continua să facă ravagii în rândul populației mondiale.
Suedia traversează o zi neagră. A înregistrat un nou vârf al deceselor cazuate de virusul SARS-COV-2. De asemenea, în doar 24 de ore, peste 6.500 de oameni s-au infectat cu noua boală.
Suedia a înregistrat un nou record negativ
În numai 24 de ore, 351 de suedezi și-au pierdut viața ca urmare a infecției cu coronavirus. În total, de la începutul și din cauza pandemiei, 10.000 de oameni au murit în Suedia. În
pofida acestor cifre, autoritățile nu au impus restricții majore, însă, specialiștii în sănătate spun că este cazul.Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament
Cum gestionează autoritățile suedeze pandemia de coronavirus [Sursa foto: Pexels ]
Medicul român, Laura Ghibu, a spus, într-un interviu pentru postul de știri Digi24, că autoritățile încep să simtă pe deplin amenințarea virusului și că în aceste momente Parlamentul votează o lege care-i va permite Guvernului să adopte măsuri precum carantinarea populației, ceea ce la începutul pandemiei nu era posibil.
Citeste si: Florin Cîțu, prima declarație după ce s-a vaccinat: ”Nu mi-am dat seama că a fost făcut vaccinul”
De asemenea, înepând de săptămâna viitoare nu vor avea voie să meargă la școală decât copiii până la clasa a cincea.
Campania de vaccinare în Suedia: „ Oamenii vor să se vaccineze”
Campania de vaccinare în Suedia a început la finalul lunii decembrie a anului trecut. De atunci și până în prezent au fost administrate 80 de mii de doze, iar mulți alți oameni își așteaptă rândul pentru a se imuniza.
Doctorita Laura Ghibu a mărturisit faptul că autoritățile au lăsat de dorit în ceea ce privește organizarea procesului de vaccinare. De asemenea, în prima etapă a campaniei de imunizare au fost incluși bătrânii și angajații din centrele de îngrijire a vârstinicilor, iar medicii vor fi imunizați abia în a doua etapă.
„Invidiez România că are platforma unde te poți înscrie și programa, noi nu avem această facilitate, așteptăm cu sufletul la gură să ne vină rândul. Ne rugăm să ne vină rândul cât mai repede. Nu e o campanie anti-vaccin atât de profundă ca în alte țări. Omenii vor să se vaccineze. La noi, dorința de vaccinare e 100% printre medici, nu înțeleg cum un medic nu poate înțelege datele științifice și informațiile legate de vaccinare", a declarat medicul Laura Ghibu, pentru Digi24.