Românii își pot face în continuare cumpărăturile din piață. Ministrul Agriculturii: „Trebuie să rămână deschise”

Piețele din România rămân deschise, a anunțat Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR), chiar dacă circulația a fost parțial restricționată.

Românii își pot face în continuare cumpărăturile din piețe
Autor: C.G.

In articol:

Românii își pot face în continuare cumpărăturile din piețe
Românii își pot face în continuare cumpărăturile din piețe

Românii vor putea în continuare să-și facă cumpărăturile din piață. Piețele agroalimentare vor rămâne deschise, cu condiția să respecte măsurile de siguranţă din supermarketuri, transmite ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Este important ca piețele să nu se închidă deoarece producătorii vor fi nevoiți să arunce toate legumele și fructele, susțin reprezentanții AAPR.

„Dispozițiile Ordonanței Militare nr. 2 trebuie înțelese și interpretate și în spiritul lor, rațiunea emiterii acestei ordonanțe fiind aceea de a preveni răspândirea COVID-19 prin limitarea circulației persoanelor doar pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază. Piețe agroalimentare funcționează în mai multe zone ale marilor orașe, astfel încât cumpărătorii pot să se aprovizioneze fără a parcurge distanțe mari, limitându-se riscul răspândirii virusului”, a declarat Ioan Teodor Birț, președintele AAPR.

Citeste si: Culiță Sterp și logodnica lui, fotografie de excepție împreună: „Faină”. Cât de bine le stă celor doi împreună- kanald.ro

Citeste si: Sâmbăta Morților 2023. Când sunt Moșii de iarnă și ce trebuie să faci în această zi de sărbătoare?- stirilekanald.ro

Citeste si: Coronavirus. Un nou simptom asociat infectarii cu COVID-19. Tinerii, mai expusi

Citeste si: Raluca Turcan, declaraţie de ultim moment despre situaţia şcolară: „Repetarea anului școlar este un scenariu posibil”

Citeste si: Horoscopul saptamanii 23-29 martie. Ce surprize ne rezerva zodiile

Mesajul ministrului Agriculturii: „Este important ca producătorii români să aibă unde să îşi vândă producţia”

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a postat un mesaj pe pagina lui de Facebook, duminică seara, în care a declarat că piețele ar trebui să rămână deschise, iar toate măsurile de igienizare respectate.

Mai mult decât atât, piețele ar putea ajuta la oprirea răspândirii virusului deoarece se află în proximitatea locuințelor.

„Pieţele agroalimentare trebuie să rămână deschise respectând procedurile şi măsurile de siguranţă din supermarketuri.

Este important ca producătorii români să aibă unde să îşi vândă producţia, iar populaţia să aibă acces la produse proaspete, sigure şi la preţuri corecte. De aceea este necesar ca samsarii, speculanţii şi falşii producători să nu aibă acces în aceste pieţe", a spus Adrian Oros, pe Facebook.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

A nins ca de Crăciun la Cluj. Stratul de zăpadă s-a depus la sfârșit de martie

Andreea Bălan vorbește de ieșirile lui George Burcea: "O decenţă pe care evident că George nu a păstrat-o"

Harvey Weinstein, condamnat la 23 de ani de închisoare pentru viol, a fost infectat cu coronavirus în închisoare

„Spune-mi dacă ești pe undeva, pe aici”. Un bărbat din Turcia își caută cu disperare mama, printre ruinele lăsate în urmă de cutremure

Sâmbăta Morților 2023. Când sunt Moșii de iarnă și ce trebuie să faci în această zi de sărbătoare?

„Comunicăm destul de rar.” Lucian Viziru, despre cearta cu Augustin

Shakira vrea să îl ruineze finaciar pe Gerard Pique! Cum i-a închis deja ușile fostului fotbalist după ce a înșelat-o

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies