Rudele pacienților morți în incendiul din Constanța, scandal în curtea spitalului: „De ce atâta incompetenţă şi nepăsare?”

Este revoltă în curtea Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde 7 persoane au murit în această dimineață.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

România a fost lovită de o nouă tragedie în această dimineață. Vineri, 1 octombrie 2021, un incendiu a izbucnit la Secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Flăcările au pus stăpânire pe clădire, unde erau internați 10 pacienți cu noul coronavirus. Până acum, 7 persoane și-au pierdut viața, iar aproximativ 50 de persoane internate în spital au fost evacuate și trasferate în alte spitale.

Rudele persoanelor decedate au venit la fața locului și sunt revoltate de modul în are oamenii dragi din viața lor au murit. Un scandal a izbucnit în curtea Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, iar rudele caută răspunsuri cu privire la condițiile în care a avut loc această tragedie. 

„Nu poate să moară arsă. E adevărat că era în stare gravă, dar nu este uman să moară arsă. De ce atâta incompetenţă şi nepăsare?”, a declarat o femei care tocmai și-a pierdut propria mamă în incendiu.

„Era în stare gravă, dar stabilă. Să moară asfixiată, că nu putea să respire fără oxigen. Nu mă aşteptam”, a declarat o altă femeie, care avea o verișoară internată în spital, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

incendiu

Rudele pacienților de la incendiul din Constanța 

[Sursa foto: Captura Video]

Citeste si: Loredana Groza șochează din nou! Artista a postat o fotografie, direct din pat, fără a avea prea multe haine pe ea- bzi.ro

Klaus Iohannis, primele declarații după tragedia de la spitalul din Constanța

Președintele României a susținut o declarație de presă, în urma incendiului care a avut loc vineri dimineața. Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiilor afectate, cât și un mesaj prin care își arată indignarea față de infrastructura sistemului de sănătate românesc.

Citeste si: Florin Cîțu, primele declarații după incendiul de la spitalul din Constanța: „Am cerut demiterea managerului”

„Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat și pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19.

Transmit condoleanțe familiilor îndoliate și multă putere să poată face față acestor momente extrem de dureroase.

Le doresc însănătoșire grabnică tuturor pacienților și personalului medical care au avut de suferit de pe urma incendiului. Este de neimaginat prin ce suferință au trecut toți acești oameni veniți la spital cu speranța că se vor vindeca.

Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii.

Este o zi neagră, de doliu, pentru națiunea română. Indiferent care va fi concluzia anchetelor cu privire la cauzele incendiului, cei care au pierit astăzi nu vor mai putea fi aduși înapoi și vor lăsa un gol imens în urma lor", a declarat președintele României. Citește mai multe AICI.

incendiu

Imagini de la fața locului, în urma incendiului 

[Sursa foto: Captura Video]

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies