Rugăciunea de Florii. Cum să te rogi în Duminica Floriilor pentru bunăstare și noroc

Duminica Floriilor este una dintre cele mai importante sărbători pentru credincioși. Ce rugăciune trebuie să spui de Florii pentru a avea noroc tot anul?

Rugăciunea de Florii pentru bunăstare și noroc
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Floriilor sau Floriile în ultima duminică dinaintea Paștelui.

Rugăciunea de Florii pentru bunăstare și noroc

Floriile reprezintă intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, iar anul acesta sărbătoarea pică pe data de 25 aprilie, iar Sfintele Paşti pe data de 2 Mai. În această zi, preoții recomandă să se rostească dimineața rugăciunea de binecuvântare a salciei, pentru noroc și bunăstare.

Citeste si: Postul Paştelui 2021, obiceiuri şi tradiţii. Ce NU ai voie să faci în Postul Mare al Sfintelor Paşti

„Doamne, Dumnezeul nostru, Care şezi pe heruvimi; Cel ce ai arătat puterea Ta şi ai trimis pe Unul Născut Fiul Tău, Domnul nostru Iisus Hristos, ca să mântuiască lumea prin Crucea, prin îngroparea şi prin învierea Sa; Căruia, venind în Ierusalim spre patima cea de bunăvoie, poporul care şedea întru întuneric şi în umbra morţii, luând semnele biruinţei, ramuri de copaci şi stâlpări de finic, I-a prevestit învierea,

Însuţi, Stăpâne, păzeşte-ne şi pe noi, care urmând acelora purtăm în mâini ramuri de copaci în această zi de înainte prăznuire. Şi precum pe acele popoare şi pe acei prunci care Ţi-au strigat Ţie osana, apără-ne şi pe noi, ca prin laude şi cântări duhovniceştisă ne învrednicim de dătătoarea de viaţă învierea cea de a treia zi, în Hristos Iisus Domnul nostru, cu Care împreună eşti binecuvântat, cu Preasfântul şi bunul şi de viaţă făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor.

Amin.

Rugăciunea de Florii pentru bunăstare și noroc

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Duminica Floriilor. Ramurile de salcie

De Florii, oamenii merg pe la mormintele rudelor pentru a le agăţa de cruci crenguţele de salcie, astfel aceştia vor şti că Paştele se apropie.

Tot în ziua de Florii, există tradiţia ca şnurul de la  mărţisor să fie agăţat într-un copac înmugurit sau înflorit, pentru a avea sănătate şi belşug în anul ce urmează.

Citeste si: Când pică Înălţarea Domnului în 2021? În ce zi se vopsesc ouăle care se împart la biserică

Un alt obicei întâlnit în unele zone este acela ca părinţii să îi lovească pe copii cu nuieluşa de salcie când vin de la biserică, pentru a creşte sănătoşi şi înţelepţi. Pentru că aceasta este perioada în care pomii prind putere pentru a rodi, nu trebuie să plantezi pomi înainte de Florii.

Ramurile de salcie au în principal menirea de a-i feri pe oameni de duhurile necurate. Oamenii înghițeau mâțișori de pe ramură de salcie, pentru a fi feriți de diferite boli, iar bătrânele se încingeau cu salcia ca să nu le mai doară șalele.

Obiceiuri de Florii. Ce se face în Duminica Floriilor

În România, cu ocazia Floriilor, sărbătoare numită și Duminica Patimilor sau Duminica Floriilor a Patimilor Domnului, enoriașii respectă numeroase tradiții și superstiții.

De Florii se mănâncă peşte, aceasta fiind a doua dezlegare din postul Paştelui, după cea din ziua Bunei Vestiri. Biserica ortodoxă dă dezlegare la pește, pentru că se spune că în această zi Iisus ar fi cerut să mănânce pește. În popor se spune că peștele consumat în această zi are puteri tămăduitoare și cine mănâncă se va lecui de orice boală.

Citeste si: Postul Paștelui 2021. Zilele cu dezlegare la peşte

În ziua de Florii, oamenii duc la biserică ramuri de salcie, care sunt sfințite și puse apoi la icoane, la pomii fructiferi pentru a-i ajuta să rodească sau la ușa casei pentru a fi protejată tot anul. Conform credinței, ramurile ajută la tămăduirea bolilor, la belșug în gospodărie și sunt păstrate pe tot parcursul anului, până la următoarea sărbătoare de Florii.

Cum alegi carnea de miel pentru Paşte. Sfaturi pentru a o găti corect

Începând cu ziua de Florii se intră în ultima săptămână a Postului Paştilor, numită Săptămâna Patimilor (Săptămâna Mare), în care creştinii se pregătesc să întâmpine marea sărbătoare a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Arbitrul român, Octavian Șovre, i-a cerut un autograf lui Haaland. Adevăratul motiv din spatele acestui gest este foarte emoționant

Emily Burghelea a născut! Fosta asistentă tv a adus pe lume o fetiță

A murit patronul restaurantului Beirut, care a ars din temelii în 2014! George Karam s-a stins din viață în închisoare

Horoscop Zilnic Marți 18 Mai 2021: Berbecii vor avea parte de foarte multe provocări, Leii au ceva probleme în relația cu partenerul

Calendar Ortodox 17 mai 2021. Cei mai mari sfinți ocrotitori ai familiei

Televiziunea care refuză să o invite pe Paula Seling la emisiuni pentru că este cu Biserica: ”Nu avem ce să facem”

VIDEO EXCLUSIV/Lidia Buble nu mai suportă să stea în casă. S-a mutat la o terasă!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies