Rugăciunea lunii august. Rostește-o pentru iertarea păcatelor, smerenie și sănătate în familie

Calendar ortodox 1 august. Astăzi este Scoaterea Sfintei Cruci. Rugăciunea lunii august.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere


In articol:

Calendar ortodox 1 august. Astăzi este prima zi din august și este Scoaterea Sfintei Cruci. Este dezlegare la ulei și vin. Acest lucru a fost instituit la dorința comună a ortodocșilor greci și ruși. La Constantinopol era scos în procesiune lemnul Sfintei Cruci, din Palatul Imperial până la catedrala Sfânta Sofia.

Calendar ortodox 1 august. Astăzi se pomenesc următorii sfinți: Sfântul Papa cel Tânăr, Sfântul Mucenic Eleazar, Sfântul Mucenic Chiriac, Sfântul Mucenic Teodor, Sfântul Mucenic Polieuct, Sfinții Mucenici Mini și Mineu, Sfinții nouă Mucenici care au mărturisit în Perga Pamfiliei: Leontie, Attu, Alexandru, Chindeu, Mnisiteu, Chiriac, Mineu, Catun și Evcleu, Sfinții șapte Mucenici Macabei: Avim, Antonie, Gurie, Eleazar, Evsevona, Ahim și Marcel, a mamei lor, Solomoni, și a dascălului lor, Eleazar.

Citeste si: Cât ar fi costat ”cursa morții” pe care Alexandra Măceșanu a făcut-o cu mașina luată la ocazie!

Citeste si: Doliu în teatrul românesc: a murit Monica Ghiuță

Rugăciune pentru liniște în familie

”Dumnezeul nostru, nădejdea tuturor marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai tocmit, prin Legea Ta cea Veche și cea Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Ține Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, că să ne nevoim întru ele cu sârguință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păcatelor noastre, spre omorârea patimilor și biruința asupra păcatului,- că împreună cu Ține răstignindu-ne și îngropându-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună plăcere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre. Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hristoase-Dumnezeule, și Ție slavă înălțam, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfantului și bunului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”, este rugăciunea pe care trebuie să o rostești la începutul postului.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate