Rusia, amenințare directă la adresa României: „Se dorește crearea noii Românii Mari”. MAE a reacționat imediat

România a fost avertizată direct de către Rusia, în urmă cu puțin timp. Ce a declarat fostul președinte rus, Dimitri Medvedev.

Autor: Amalia Florea

In articol:

Fostul președinte al Rusiei și principalul propagandist al lui Putin, Dimitri Medvedev, a lansat amenințări halucinante la adresa României, după ce Republica Moldova a obținut statutul de țară candidată la aderarea în Uniunea Europeană, alături de Ucraina. Oficialul rus susține că Moldova este împinsă de la spate de liderii de la București, care ar dori refacerea României Mari.

Acesta a ținut să avertizeze țara noastră, afirmând că Rusia nu va sta cu mâinile în sân, deoarece în Transnistria trăiesc circa 220 de mii de cetățeni ai Rusiei. 

„Moldova se află într-o coadă lungă, care durează de zeci de ani, pentru a adera la UE. Bună scăpare! Dar cineva vrea mai repede. De aceea, devine mult mai actuală cealaltă cale de obținere a statutului de membru al Uniunii Europene: crearea noii Românii Mari.

Prima ședință comună din istorie a parlamentelor moldovean și român s-a încheiat cu deputații dansând și ținându-se de mână. Arăta foarte amuzant. Dar consecințele pot fi mult mai puțin amuzante”, avertizează oficialul rus”, a declarat fostul președinte rus, Dmitri Medvedev. 

Medvedev susține că liderii de la București, instigați de "integratorii" de la Bruxelles, „nu pot fi deranjați de ideea recreării proiectului României Mari îngropat de Armata Roșie în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Citeste si: Schimbări pentru călătorii care utilizează metroul. Cât vor aștepta oamenii în stațiile de metrou?- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

În ultima vreme, aceștia își intensifică în mod deschis eforturile multiforme de absorbție "legală" a Republicii Moldova.

Iar din partea Bucureștiului, nici măcar nu se pune problema unificării "popoarelor frățești" într-o entitate statală. Autoritățile române percep cu aroganță spațiul dintre Nistru și Prut ca fiind provincia lor "temporar separată".

Citeste si: Zelenski, mesaj de ultim moment din buncăr: „Aceasta este o astfel de fază a războiului”. Rusia, asalt fără precedent în Kiev

Nu este de mirare că mai mult de jumătate din societatea moldovenească respinge categoric anschluss-ul impus din exterior.

Majoritatea absolută a locuitorilor din Transnistria nu doresc să vadă drapelul românesc, care este ferm asociat cu durerea și suferința din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei”, a mai spus Medvedev.

Reacția MAE, la scurt timp de la afirmațiile oficialului rus 

La scurt timp de la amenințările lansate de propagandistul lui Putin, MAE a transmis un comunicat de presă, prin care susține că declarațiile rușilor sunt nimic altceva decât o „retorică falsă cu care ne-am obișnuit deja”.

„Declarațiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova și Ucraina, fac parte din retorica falsă, cu care ne-am obișnuit deja, a Kremlinului, propagată în Republica Moldova atât înainte, cât și după agresiunea ilegală, nejustificată și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei. 

Citeste si: Turcia strică prietenia cu Rusia, după ce a primit grâne furate de la ucraineni. Cristian Diaconescu, fost Ministru de Externe: „În relația cu Federația Rusă totul este posibil”| EXCLUSIV

Reacția menționată indică, pe lângă un mare grad de frustrare, un lucru cert: decizia Consiliului European de a acorda statutul de stat candidat pentru Republica Moldova este o decizie corectă și reprezintă o realizare cu adevărat istorică, o reconfirmare a vocației și orientării europene ale Republicii Moldova și cetățenilor săi. Acestă decizie reprezintă, pe de o parte, inițierea drumului ireversibil spre integrarea deplină a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, acolo unde îi este locul și, pe de altă parte, o nouă confirmare a valorii strategice a politicii de extindere a Uniunii”, arată un comunicat de presă.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Fostul președinte al Rusiei, avertisment dur pentru Europa! Ce acuzații i-a adus Ursulei von der Leyen, liderul Comisiei Europene

Două țări au intrat în vizorul lui Putin! Rusia a lansat deja amenințarea: „Vom fi forţaţi să luăm măsuri. Acest lucru va agrava situaţia militară”

Cati bani a castigat Vladimir Putin in ultimii doi ani! Vezi aici declaratia lui de venit!

4 zodii vor avea de luat decizii grele mâine. Astrele sunt alături de ei

Anunțul CUMPLIT despre Florin Busuioc. Ce s-a întâmplat cu prezentatorul PRO TV

Cât a costat inelul de logodnă al Ramonei Olaru. Cătălin Cazacu a scos din buzunar o avere

Cum scapi de amenda pentru parcare în București. Ce trebuie să știi

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies