S-a schimbat totul! Ce trebuie să faci ca să nu te îmbolnăvești de coronavirus! Sfaturi ale medicului care a pus frână epidemiei la Timișoara ! Virgil Musta: ”Doar așa avem o șansă”

Virgil Musta, medicul de la Timișoara care a reușit, practic să frâneze epidemia de coronavirus din vestul României și care, printre altele, a avut rezultate spectaculoase în lupta împotriva COVID-19, salvând, prin inspirata alegere a unor protocoale practice să salveze zeci de oameni, a dezvăluit, în exclusivitate pentru cititorii WOWbiz.ro, câteva măsuri practice care vă pot salva.

Autor: Radu C. Munteanu

In articol:

Virgil Musta, medicul care conduce spitalul Victor Babeș din Timișoara, crede că, dacă sunt respectate câteva reguli simple, dacă putem fi riguroși în ceea ce facem, epidemia de coronavirus ar fi cu mult mai puțin virulentă și mai periculoasă, indiferent cât timp ar dura.

Citeste si: Interviu marca STIRILEKANAD.ro. Destăinuirea medicului care face minuni la Timișoara. Cine se „autocondamnă la moarte” în epidemia de coronavirus

Citeste si: Interviu marca STIRILEKANALD.ro! Primele declarații ale medicului care îi vindecă la Timișoara pe românii bolnavi de coronavirus! Virgil Musta, avertisment teribil: ”Situația se va înrăutăți în curând și în România, din păcate”

Citeste si: Avertisment din Spania: ”Ceea ce este mai rău abia urmează”

”Sunt două căi de transmitere, explic pentru ca omul dacă înțelege asta, singur își poate găsi și soluțiile în anumite cazuri particulare. Prima cale de transmitere este pe cale orală, când respirăm, când tușim, când strănutăm, eliminăm virusul în jurul nostru. Dacă avem în fața noastră o persoană, există mare risc de a contamina.

Ca să nu o facem trebuie să existe cel puțin doi metri între persoane, să fie un contact cât mai scurt și să purtâm mască și unul, și celălalt. PE de altă parte, în momentul în care suntem într-o încăpere și sunt persoane care sunt contaminate se aruncă acest virus în aerul pe care noi îl respirăm. Este bine ca, de câte ori putem, să aerisim încăperile, să scădem concentrația virusului din aer...
Același lucru s eîntâmplă și dacă mergem la locul de muncă, trebuie să respectăm aceste reguli, să ne distanțăm unii de alții, să nu mai socializăm ca înainte, este o perioadă în care trebuie să fim mai izolați unii față de ceilalți. Avem posibilitatea să comunicăm prin aceste mijloace electronice, dar nu față în față. Trebuie să avem grijă și la faptul că dacă în atmosferă este mult praf, acest praf aruncat în atmosferă de vânt riscă să ne contamineze și pe noi. De aceea este bine să purtăm mască care cât de cât ne protejează, deși masca, în esență, protejează mai mult să nu dăm noi boala decât să o luăm”,
explică doctorul Virgil Musta, încercând să îi facă pe oameni să priceapă mai clar când și cum acționează virusul atunci când îi contaminează.

Citeste si: „Când îmi dădea o palmă, vedeam stele verzi și îmi țiuia timpanul.” Oana Roman, despre întâmplările chinuitoare din copilărie- kfetele.ro

Spălatul pe mâini cât mai des, cea mai puternică armă anti-coronavirus

Mai mult, ne-a explicat doctorul Virgil Musta, mâinile trebuie să se bucure de o atenție specială. ”Cealaltă cale importantă de transmitere sunt mâinile. Mâinile murdare, contaminate. Noi, când tușim, când eliminăm acest virus, el se depune pe suprafețe. Punem mâna și, automat, ne-am contaminat. Putem să ne contaminăm de pe sol, de pe masă, de pe obiecte... Această transmitere se face prin mâna noastră, mână pe care o ducem la gură, la nas, la ochi. Trebuie să desfacem acest lanț și acel obicei pe care îl avem să ducem mâna la nas trebuie să îl controlăm. Și nu e simplu...

Când mergem acasă, pentru că s-ar putea să ne contaminăm tălpile de la virusul de pe sol, primul lucru e să ne descălțăm. Avem acel preș cu clor, ne ștergem  bine talpa de la pantofi, ne descălțăm și fără să atingem nimic în casă mergem și se spălăm pe mâini.

După ce ne-am spălat pe mâini, practic am igienizat mâna, ne scoatem hainele, într-un loc anume, pe care îl considerăm posibil  loccontaminat și unde le lăsam 24 de ore, la aerisit. Dacă avem posibilitatea să punem o lampă de ultraviolete, dacă avem posibilitatea să le spălăm, le spălăm. Mergem din nou să ne spălăm pe mâini, după care ne îmbrăcăm cu hainele de casă. NU trebuie să umblăm cu aceleași haine în casă ca și afară, să nu umblăm cu aceeași pantofi în casă ca și afară. Și să ne spălăm cât mai des pe mâini... Toală lumea este speriată că nu există dezinfectanți! Da, dezinfectantul ajută, dar apa și săpunul sunt cele mai bune și îl are oricine. Și, foarte important, dacă nu punem mâna la gură, la nas sau la ochi, nu ne contaminăm. Aceste gesturi trebuie să învățăm să le controlăm și atunci avem o șansă”, ne-a mai spus, în exclusivitate, Virgil Musta.

 

 

Coronavirus în România! Peste 2700 de infectați, peste 100 de decese

Până ieri, 2 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.738 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 267 au fost declarate vindecate și externate din unități spitalicești: 91 la București, 58 la Timiș, 28 la Iași, 23 la Caraș-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Brașov, 5 la Galați, 2 la Bihor, 2 Argeș, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba. Totodată, până acum, 107 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna și Mureș, au decedat.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat și-a făcut public salariul. Suma pe care șeful DSU o câștigă lunar: "Asta este de câțiva ani"

Răsturnare de situație în dosarul Caracal! Se cere achitarea lui Dincă pentru infracțiunea de omor calificat: "Nu s-a demonstrat științific că Alexandra Măceșanu a fost...

Semnul primit de astrologul Mădălina Manole înainte să moară subit! A fost nevoită să ia o decizie: „Am trecut pe lângă moarte, învăț să trăiesc din nou”

Mama celor 3 frățiori intoxicați cu fum, în locuința lor din Capitală, a recunoscut că nu era acasă în momentul tragediei! Femeia a fost audiată mai bine de 8 ore

Veste cumplită despre Gabriela CRISTEA! Anunțul momentului despre celebra prezentatoare TV. ESTE ȘOC TOTAL

„Am avut multe momente de cotitură." Adriana Bahmuțeanu a povestit despre cel mai tragic moment pe care l-a trăit

Budinca lui Noe. Cum se prepară cel mai vechi desert din lume

Semnul primit de astrologul Mădălina Manole înainte să moară subit! A fost nevoită să ia o decizie: „Am trecut pe lângă moarte, învăț să trăiesc din nou”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies