Salată de "boeuf". Rețeta cu maioneză de post

Salată de "boeuf". Acestă rețetă minune te face să uiți că este post. Atât de bine sunt combinate ingredientele, încât uiți de restricțiile alimentare. Ba mai mult decât atât, te bucuri de un preparat delicios.

Distribuie pe:

Salată de

Salată de "boeuf". Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 250 gr morcovi
  • 250 gr mazăre congelată
  • 100 gr măsline verzi
  • 250 gr castraveți în oțet
  • 1 rădăcină de țelină

Salată de "boeuf". Pentru maioneza de post:

  • 1 rădăcină de țelină
  • 2 linguri muștar cu hrean
  • 350-400 ml ulei
  • sare
  • zeamă de lămâie

In articol:

Salată de

Salată de "boeuf". Mod de preparare:

Se fierb cartofii în coajă, iar la fel ca la orice salată de boeuf, legumele se curăță și se toacă cubulețe.

Morcovii și țelina se curăță și se fierb împreună, în apă cu puțină sare. Când sunt gata, se scurg, se lasă la răcit și se toacă cuburi.

Castraveciorii murați se toacă cuburi și se scurg de lichid, în timp ce mazărea se fierbe pentru 10 minute, adăugată în apă fierbinte, direct congelată. Se scurge, se lasă la răcit, apoi se amestecă toate aceste ingrediente, adăugând și măslinele verzi, fără sâmburi.

Citeste si: Paine facuta in casa, fara dospire, fara framantare. Cea mai simpla reteta de paine

Citeste si: Ciorbă de cartofi cu borș și leuștean. Rețetă de ciorbă de post

Citeste si: Orezul saracului. Desert de post gata imediat: Budinca de orez

Pentru maioneza de post, curățăm țelina, se taie în bucăți mai mici și se fierbe în apă cu puțină sare, până când aceasta se poate pasa cu ușurință. Aceasta se scurge, se răcește, se pasează și se amestecă cu muștarul, apoi se începe a se freca, punând treptat ulei.

Maioneza de post se amestecă bine cu salata de legume și se poate servi ca aperitiv.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate