kanald.ro
Diverse
Salate de sarbatori fara maioneza, ușor de preparat și deosebit de gustoase
Salate de sarbatori fara maioneza pentru adepții unui stil sănătos de viață.
Daca ești adeptul unui stil de viață sănătos sau pur și simplu vrei să pui și bunătăți mai ușor de digerat printre bucatele de pe masa de sărbători, îți oferim câteva rețete de salate de sărbători, fără maioneză, ușor de preparat și deosebit de gustoase.
Salate de sarbatori fara maioneza: Salată cu pui și rodie
Ingrediente:
-2 pulpe de pui fierte;
-1 rodie;
-1 lingură zeamă de lămâie;
-1 legătură de pătrunjel;
-2 cepe;
-sare și piper negru măcinat;
-ulei – pentru prăjit.
Mod de preparare: Scoateți pielea de pe pulpele de pui fierte și curățați carnea de pe os, apoi tăiați-o în bucățele mici. Mai apoi, tăiați ceapa și căliți-o după care lăsați-o să se răcească complet. Desfaceți rodia coaptă și îndepărtați sâmburii. Pătrunjelul îl tăiați mărunt, după care îl puneți într-un vas, alături de rodie, carnea de pui și ceapa prăjită. Peste salată adăugați zeama de lămâie și comdimentați-o cu sare și piper.
Salate de sarbatori fara maioneza: Salată grecească
Ingrediente:
-2 ardei (1 roșu, 1 galben);
-3 roșii;
-5 castraveți proaspeți medii;
-1/2 ceapă roșie;
-100-150 gr de brânză feta sau brânză telemea;
-10-15 măsline fără sâmburi.
Citeste si: Salata boeuf pentru sarbatorile de iarna. Cum să faci salată boeuf, acasă
Mod de preparare: Toate legumele se taie în bucăți mari și apoi se amestecă într-un vas încăpător. Ceapa se taie rondele și se pune peste legume. Pentru a face dressing-ul salatei, zdrobiți usturoiul peste care adăugați sare, piper, ulei de măsline și zeamă de lămâie. Dressing-ul se toarnă peste salată fără să se mestece. Puneți peste salată brânza tăiată cubulețe și oregano proaspăt sau uscat.
Salate de sarbatori fara maioneza: Salată cu piept de pui, castraveți proaspeți și crutoane
Ingrediente:
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12 - catena.ro
– 200 grame de piept de pui fiert sau preparat la grătar;
– 200 g castraveți proaspeți;
– 100 g cașcaval;
– 200 grame crutoane;
– 1 salată verde mică;
– 2-3 căței de usturoi;
– 1 ceapă roșie;
– 2-3 linguri de ulei de măsline;
– oțet sau zeamă de lămâie;
– sare și piper după gust.
Mod de preparare: Taie pieptul de pui fiert sau la grătar, în bucățele medii, și amestecă-l într-un vas pentru salată cu castraveții dați prin răzătoare sau tăiați felii subțiri, cu cașcavalul ras, salata verde tăiată mărunt, ceapa roșie tăiată rondele subțiri și cu crutoanele crocante. Asezonează totul cu usturoiul dat prin răzătoare, zeamă de lămâie, puțină sare, piper și 2-3 linguri de ulei de măsline.