Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la ”ROventura”, Maramureș, loc nepereche

ROventura” începe noul anul chiar acolo unde l-a și încheiat pe cel care tocmai a trecut, în Maramureșul istoric.

ROventura
Autor: Ana Maria

Farmecul acestui loc are încă o bună seamă de frumuseți, care abia așteaptă să fie dezvăluite, iar George Mihai și Andreea Străvoiu sunt gata să ni le prezinte, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, într-o nouă ediție ”ROventura”, numai la Kanal D.

Prima oprire pe care o fac călătorii noștri, în noul an de călătorii, e la Dragomirești, unde vom cunoaște un om care a pus satul acesta pe harta turistică a Maramureșului; Maria Zubașcu e femeia care știe să zugrăvească, în grai colorat și dulce, cel mai frumos portret al unei romance, toate acestea putând fi admirate la Muzeul Țărăncii Române.

Cu fiecare pas pe care îl faci prin gospodăria-muzeu, descoperi crâmpeie dintr-o lume fascinantă, demult apusă sau extrem de rar întâlnită, în zilele noastre. Povestea se transformă, pe alocuri, într-o veritabilă lecție de viață, pe care o savurezi cu sufletul deschis, iar de  20 de ani, muzeul de la Dragomirești înalță aici un adevărat altar țărăncii române. La scurt timp dupa plecarea din Dragomirești, roventurienii noștri ajung la Săcel, unde îl cunoaștem pe Vasile Șușca, un artist unic și desăvârșit, care a umplut lumea de măști din piei de oaie, la propriu, pentru că lucrările făuritorului de măști au ajuns aproape pe tot globul pământesc.

Citeste si: Când scăpăm de purtarea măștii în spațiile deschise. Iată ce spune ministrul Sănătății- bzi.ro

Ne continuăm călătoria, alaturi de George și Andreea, și îl vom cunoște, apoi, pe un alt moroșan care face cinste întregii Românii, meșterul Teodor Bârsan, cel mai nimerit ca să ne vorbească de tainele sculpturii în lemn.

Din mâinile acestuia au ieșit sute, ba poate chiar mii de porți și troițe ori alte lucrări cu adevărat monumentale, care împodobesc și acum plaiurile Maramureșului și nu numai. Așezată pe Valea Izei, găsim mănăstirea Bârsana, o adevărată icoană a sufletului creștin maramureșean iar asta și datorită simțului artistic al meșterilor care au lucrat aici.

Nu ratați o ediție inedită ”ROventura”, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, la Kanal D.

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop WEEKEND 7-9 Mai 2021. Previziuni astrale pentru cele 12 zodii

Calendar Creştin Ortodox 9 Mai 2021. Duminica Luminată sau Duminica Tomii

Calendarul ortodox sâmbătă, 8 mai 2021. Ce sfânt este sărbătorit de creștini

Horoscop saptamanal 10-16 Mai 2021: Trebuie să iei o decizie importantă în această perioadă

ȘOCUL MAXIM: Lovitură pentru cei care s-au vaccinat! S-a anunțat chiar acum: Se discută foarte intens

BOMBĂ! Cine este IUBITUL actual al Danei Budeanu! Este ȘOC TOTAL în lumea politică

Experiențele incredibile care le-au marcat destinul. Celebrități care au văzut moartea cu ochii!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies