Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la ”ROventura”, Maramureș, loc nepereche

ROventura” începe noul anul chiar acolo unde l-a și încheiat pe cel care tocmai a trecut, în Maramureșul istoric.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria

Farmecul acestui loc are încă o bună seamă de frumuseți, care abia așteaptă să fie dezvăluite, iar George Mihai și Andreea Străvoiu sunt gata să ni le prezinte, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, într-o nouă ediție ”ROventura”, numai la Kanal D.

Prima oprire pe care o fac călătorii noștri, în noul an de călătorii, e la Dragomirești, unde vom cunoaște un om care a pus satul acesta pe harta turistică a Maramureșului; Maria Zubașcu e femeia care știe să zugrăvească, în grai colorat și dulce, cel mai frumos portret al unei romance,

toate acestea putând fi admirate la Muzeul Țărăncii Române.

Cu fiecare pas pe care îl faci prin gospodăria-muzeu, descoperi crâmpeie dintr-o lume fascinantă, demult apusă sau extrem de rar întâlnită, în zilele noastre. Povestea se transformă, pe alocuri, într-o veritabilă lecție de viață, pe care o savurezi cu sufletul deschis, iar de  20 de ani, muzeul de la Dragomirești înalță aici un adevărat altar țărăncii române. La scurt timp dupa plecarea din Dragomirești, roventurienii noștri ajung la Săcel, unde îl cunoaștem pe Vasile Șușca, un artist unic și desăvârșit, care a umplut lumea de măști din piei de oaie, la propriu, pentru că lucrările făuritorului de măști au ajuns aproape pe tot globul pământesc.

Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro

Citeste si: Un travestit a ţepuit bărbaţii pe bandă rulantă. „Am cunoscut-o pe Delia pe Facebook, ea m-a abordat…” - bzi.ro

Ne continuăm călătoria, alaturi de George și Andreea, și îl

vom cunoște, apoi, pe un alt moroșan care face cinste întregii Românii, meșterul Teodor Bârsan, cel mai nimerit ca să ne vorbească de tainele sculpturii în lemn. Din mâinile acestuia au ieșit sute, ba poate chiar mii de porți și troițe ori alte lucrări cu adevărat monumentale, care împodobesc și acum plaiurile Maramureșului și nu numai. Așezată pe Valea Izei, găsim mănăstirea Bârsana, o adevărată icoană a sufletului creștin maramureșean iar asta și datorită simțului artistic al meșterilor care au lucrat aici.

Nu ratați o ediție inedită ”ROventura”, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, la Kanal D.

 

Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Când pică Paștele în 2021. Cum se calculează data Paștelui ortodox și catolic

Zile libere 2021. Care sunt liberele legale care vor pica în weekend anul acesta

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop Zilnic Luni 25 Ianuarie 2021: Situația financiară este una foarte bună pentru Gemeni

Tăriceanu este în stare de ȘOC. Anunțul făcut de procurorii DNA

Otrava care ne intoxică organismul în fiecare zi, fără să știm! Renumitul medic Alin Scarlat avertizează: Duce la boli grave și cancer!

Gabriela Firea face senzație pe internet. Dana Budeanu, asul din mâneca senatoarei PSD

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies