WowNews logo WOWnews
Stories
Sanda Marin, cea mai cunoscuta autoare de carti de bucate din Romania, te invata cum se pregateste de fapt cel mai bun mujdei! Greseala pe care o fac multe gospodine!

Stiri

Sanda Marin, cea mai cunoscuta autoare de carti de bucate din Romania, te invata cum se pregateste de fapt cel mai bun mujdei! Greseala pe care o fac multe gospodine!

Sunt multe gospodine care nu stiu cum se face de fapt mujdeiul! Sosul de usturoi are si el secretele lui, daca vrei sa iti iasa ca la carte.

Sanda Marin, doamna bucatariei romanesti, te invata cum se pregateste mujdeiul. Principalele greseli pe care le fac multi romani sunt ca nu il lasa cateva minute la frigider si ca nu adauga la final un strop de apa minerala!

 

 

Mujdei cu smântână şi maioneză

Ingrediente:

O căpăţână de usturoi

2 linguriţe de ulei

2 Linguri de maioneză

3-4 linguri de smântână

Mărar şi pătrunjel  uscat

Lămâie, apă minerală

Începem cu usturoiul pe care îl pişăm şi adăugăm cele 2 linguriţe de ulei peste el. Se mixează până se formează o pastă. Amestecăm, apoi adăugăm maioneză şi smântână. Ideea este întotdeauna să punem de 2x mai mult smântână decât punem maioneză că să mai anuleze din gustul ei. La sfârşitul cremei, tăiam lămâia în două şi doar jumătate din ea stoarcem în mujdei (lămâia anulează din gustul maionezei şi din consistentă mujdeiului ) şi adăugăm mărarul şi pătrunjelul şi apă minerală!

Cel mai bine este să lăsaţi puţin în frigider că să se răcească!

sursa