Sângele Papei Ioan Paul al ÎI-lea, în catedrala greco-catolică din Cluj

Câteva picături din sângele Papei Ioan Paul al doilea au fost aduse la Cluj-Napoca. Sute de credincioşi s-au închinat în faţa relicvariului care va rămâne în custodia catedralei greco catolice din oraş.

Distribuie pe:

Autor: T.S.

fara descrierePrimul papă care ne-a vizitat ţară a rămas după moarte şi cel mai iubit: Papa Ioan Paul al doilea a luptat pentru pace şi pentru dialogul între religii, a contribuit la căderea zidului Berlinului care a dus la prăbuşirea comunismului în Europa, iar acum, rămăşiţele sale au fost aduse în România că să le dea putere celor în nevoie.

 “Am primit aceste moaşte care vor rămâne în eparhia noastră, la episcopie şi le aducem în momente mai importante”, a declarat preotul Anton Crişan.

Relicvariul cu sângele papei a fost aşezat în inima catedralei greco catolice "Schimbarea la faţă" chiar în ziua comemorării sale. Doamna din imagine a avut norocul de a-l vedea pe suveranul pontif în 1999, atunci când acesta le-a vorbit zecilor de mii de credincioşi veniţi din întreagă ţară pentru Liturghia oficiată în Parcul Izvor.

Papa Ioan Paul al doilea a călătorit în 104 ţări, a canonizat 482 de sfinţi şi a beatificat 1 338 de oameni, mai mult decât toţi papii din ultimele patru secole. A fost beatificat în 2011 de către Papa Benedict al XVI-lea şi a fost canonizat apoi de către Papa Francisc la 27 aprilie 2014. Rămăşiţele sale pământeşti sunt depuse în Grotele Vaticanului.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate