Sărbătoare 30 august - Sfântul Alexandru. Rugăciunea făcătoare de minuni

În data de 30 august, în fiecare an, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Alexandru.

Distribuie pe:

Autor: A.V.


In articol:

În data de 30 august, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Alexandru, supranumit ”Protectorul Omenirii”. El a fost protopo și horepiscop pe vremea Sfântului Mitrofan, întâiul Patriarh al Constantinopolului.

Citeste si: Monstru cu chip de om! Și-a ucis mama și i-a prăjit creierul pentru a-l mânca. Cum a fost găsit

Rugăciune Sfântul Alexandru

„Tu ești cel ce cu îndrăzneală păzești turma lui Hristos de vrăjmașii cei văzuți și nevăzuți. Și pe cei ce scapă sub adăpostirea ta îi aperi de năvălirea lor, Alexandre preafericite. Și pe noi, care suntem înviforați de gânduri și de lucruri necuvioase, izbăvește-ne! Nu ne pricepem de unde să începem a-ți aduce laudă ție, părinte. Că, aducându-ne aminte de smerenia și de faptele tale cele minunate, ne spăimântăm!

Izbăvește-ne, părinte, cu rugăciunile tale! Ca și pe turma ta, de erezia lui Arie. Auzi-ne, preacuvioase, precum ascultând pe împăratul, ai rușinat pe filosoful cel mincinos. Dă-ne mâna de ajutor, Sfinte Alexandre, precum ai dat și părinților la sobor împotriva lui Arie. Tu ești păstorul cel bun, Alexandre ierarhe, care turma ta ai povățuit-o către pășune duhovnicească. Și din izvorul raiului ai adăpat-o pe dânsa.

Citeste si: George Burcea a vorbit despre perioada în care Andreea Bălan a fost la un pas să moară: ”Drumul ei nu se putea sfârși atunci”

Citeste si: Rafaela de la „Puterea Dragostei”, bătută de fostul iubit! Ce decizie a luat fosta concurentă? - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

Izbăvește-ne, părinte, cu rugăciunile tale!

O, Ierarhe Alexandre, toiagul cel tare al bătrâneților, întreaga înțelepciune a povățuirii tinerilor, povățuitorul pruncilor, laudă a tot poporul și cununa Bisericii, pe tine te lăudăm! Căci minunată s-a arătat viața ta pe pământ. Din vremea tinereților tale ai iubit pe Domnul mai mult decât orice pe lume. De împresurările diavolești ai izbăvit pe oameni, părinte, cu rugăciunile tale și cu râurile sudorilor tale ai stins mulțimea zeilor păgâni.

Dăruieşte-ne vindecări neputințelor noastre, sfinte ierarhe! Arată-ne minune dumnezeiască, fericite, nouă, celor ce alergăm la tine cu căldură. Izbăveşte-ne de tot necazul și năvălirea.

O, păstorule prea bun, cu umilință dintru adâncul inimii ne rugăm: auzi-ne pe noi care, aducând această puțină rugăciune din învăpăierea sufletelor noastre, cădem către tine; fii mijlocitor către Preamilostivul Dumnezeu ca să stingă cugetele viclene ale vrăjmașilor noștri și să ne izbăvească de toată nevoia și necazul care tulbură odihna și liniștea vieții noastre. Amin”, este rugăciunea pe care trebuie să o rostești.

Sursă foto: crestionortodox.ro

 

 

 

 

 

Urmatorul articol
Citește și:

O mamă eroină care a reușit să își crească fiul timp de 19 ani, neavând mâini și picioare, se pregătește de înmormântare: ”S-a dus să se joace cu îngerii care l-au vegheat până...

Halucinant! Fetiță de numai 6 ani, violată și ucisă de doi frați! Mama lor a ascuns cadavrul

Cele două combinații devastatoare! Nu mai consuma aceste alimente la aceași masă. Cum îți afectează organismul

Iulia Vântur a vorbit despre copil! Iubita lui Salman Khan se vede părinte: ”Sper să fiu o mamă responsabilă”

Un bărbat din Vrancea a sunat la 112 și a anunțat că și-a ucis concubina! Ce au descoperit polițiștii în casă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies