Scenariul lui Putin se adeverește! Un oficial de la Kremlin rupe tăcerea: "Am început să pregătim activ Rusia"

Reprezentanții de la Kremlin susțin că Putin a pregătit Rusia pentru o posibilă criză alimentară, înainte de a invada Ucraina.

Autor: Roxana Ștefania

In articol:

Maksim Oreșkin, unul dintre consilierii lui Vladimir Putin, a mărturisit că președintele rus a prevăzut criza alimentară la nivel global, ce avea să ia naștere pe fondul războiului.

Potrivit declarațiilor făcute de acesta, liderul de la Kremlin și-a luat măsuri serioase de precauție, încă din 2021, pentru ca cetățenii să nu aibă prea mult de suferit.

Citeste si: Există sau nu riscul ca Rusia să atace România? Comandantul trupelor NATO, avertisment despre cel mai negru scenariu: „Trebuie să luăm în calcul un atac chimic sau cu arme nucleare”

Oficial rus: "Putin a înţeles că aceste probleme ar putea afecta Rusia"

Unul dintre consilierii lui Vladimir Putin a făcut declarații surprinzătoare în cadrul unui eveniment public, despre criza alimentară, la nivel global. Maksim Oreșkin a mărturisit că președintele Rusiei a prevăzut o astfel de situație și a început să facă pregătiri în acest sens, încă din 2021.

Oreșkin susține, însă, că "foametea" cu care se confruntă majoritatea statelor, generată de creșterea prețurilor la alimente, este mai degrabă un rezultat al sancțiunilor impuse de Occident: "Vladimir Vladimirovici (n.r.

Putin) a înţeles că aceste probleme (n.r alimentare) ar putea afecta Rusia. Astfel, am început de la sfârşitul anului trecut să pregătim activ Rusia pentru foametea din lume. Asta ne permite să fim siguri de noi. Principala cauză a foametei din lume, care va avea loc în acest an, este reprezentată de măsurile economice necugetate ale SUA, ale Uniunii Europene.", a declarat consilierul lui Putin, potrivit Agerpres.

Citeste si: Delia Matache a aflat că va avea o fetiță! Cum a reacționat artista- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Consilierul lui Putin, despre planurile președintelui rus

Vladimir Putin

[Sursa foto: Captură video]

Va fi sau nu afectată România de o posibilă criza alimentară?

Chiar dacă experții anunță, pe fondul scumpirii produselor, o criză alimentară fără precedent, Klaus Iohannis spune că românii nu ar trebui să se îngrijoreze

în acest sens. Șeful statului a declarat că țara noastră stă bine la capitolul agricultură, însă, într-adevăr, s-ar putea să apară situații în care aprovizionarea să se facă în cantități mai mici: "Nu credem că va exista o problemă semnificativă în România, dar îmi plan mondial este clar că pot să apară situaţii în care aprovizionarea nu va fi la nivelul la care am fost obişnuiţi, dacă ne gândim doar că o bună parte din grâul care se consumă pe întreaga planetă se produce în Rusia şi Ucraina sau cel puţin până acum s-a produs în Rusia şi putem să ne dăm seama că deja de aici este posibil să apară o problemă în aprovizionare.

Citeste si: Motivul pentru care Turcia refuză vehement aderarea Suediei și Finlandei la NATO. Președintele Erdogan: "Este inacceptabil"

România are o situaţie bună în ce priveşte agricultura şi credem că nu vor fi probleme. Însă, da, este posibil ca sancţiunile pe care le-am hotărât şi de care intenţionăm să ne ţinem să producă mişcări şi la preţurile alimentelor.", a declarat președintele României la Bruxelles, după ce a participat la reuniunea Consiliului European.

Klaus Iohannis, despre o posibilă criză alimentară în România

Klaus Iohannis

[Sursa foto: Captură video]

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Kelemen Hunor, avertisment sumbru pentru români: ”Trebuie să ne pregătim, nimic nu va fi ca înainte de război”. România, lovită de criza economică

Zelenski amenință Rusia! Mesaj neașteptat pentru Vladimir Putin: „Ucraina va ieşi din procesul de negociere”

Joe Biden, mesaj tăios pentru Vladimir Putin! „Acest om nu poate rămâne la putere”. L-a numit „criminal” într-un discurs public, iar Kremlinul a reacționat imediat

Ziua de astăzi va fi plină de tensiune. Zodiile trebuie să gestioneze lucrurile pentru a trece cu bine

Veste șoc despre Vladimir Putin. Soția lui aruncă BOMBA! Ce i s-a întâmplat liderului de la Kremlin

„Îmi place să greșesc”. Jador, indecis între fosta și actuala iubită

Verdict istoric în SUA. Curtea Supremă limitează puterea lui Joe Biden. „Decizia e devastatoare” pentru președinte

Anamaria Prodan, lipsită de inhibiții. Impresara a vorbit despre viața intimă: „Am încercat absolut tot!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies