Scene cutremurătoare! Pictorul Liviu Lăzărescu, înmormântat noaptea, la lumina unor faruri: „Rușine vouă, autorităților responsabile””

Liviu Lăzărescu a fost înmormântat noaptea, cu un excavator, în satul său natal, Mărtinești, județul Hunedoara.

Pictorul Liviu Lăzărescu a fost înmormântat noaptea
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Scene desprinse din filmele de groază s-au petrecut la înmormântarea lui Liviu Lăzărescu, unul dintre cei mai talentați și apreciați artiști plastici din România. Cunoscutul pictor a încetat din viață pe data de 25 martie 2021. Trupul neînsuflețit al maestrului a fost dus în satul său natal, Mărtinești, județul Hunedoara.

Din primele informații, sicriul a fost expus în Căminul cultural din sat. Spre surprinderea apropiaților, coșciugul a fost scos afară și dus la cimitir. Cu ajutorul unui buldozer, Liviu Lăzărescu a fost înmormântat în toiul nopții, la lumina unor faruri.

liviu-lazarescu.jpg

Dorin Petrescu: „Nu avea nici groapa săpată”

Potrivit unor surse, pe certificatul regretatului pictor era precizat că acesta a decedat din cauza coronavirusului, se pare că apropiații maestrului susțin că a murit din cauza unei maladii. Prin intermediul unei postări în mediul online, istoricul Dorin Petresc a povestit cu lux de amănunte episodul cutremurător.

Citeste si: Cornelia Catanga ar putea să fie exhumată! Familia artistei nu este convinsă că a murit din cauza coronavirusului: ”Au băgat-o ăștia la Covid, că așa vor ei”

Citeste si: El este poliţistul argeşean care l-a trântit la pământ pe bătrânul care a murit sufocat. Trecutul său este unul controversat- bzi.ro

„Domnilor! Din cauza unor reguli interpretate inadecvat, vineri, 26 martie 2021, unul dintre cei mai mari pictori români ai României, ilustrul pictor Liviu Lăzărescu, credincios greco-catolic, portretistul Papei Francisc, a fost înmormantat precum un ‘borfaș’, la Martinesti, jud. Hunedoara, satul său natal! Domnia sa, care suferise prigoana comunistă, în anii 50-60! Vineri, 26 martie 2021, în jurul orei 20.00, trupul său neînsuflețit, introdus intr-un coparseu, a ajuns în satul natal.

Citeste si: Un bărbat a fost îngropat în grădina casei! Care a fost ultima sa dorință: ”Tata își dorea...”

Primăria a intenționat să îl expună în căminul cultural, artistul Liviu Lăzărescu fiind cetățean de onoare al Martineștiului. Dar, având diagnostic de Covid, l-a scos afară. În plină noapte, i-au dus sicriul la cimitir. Cei care veniseră la priveghi au fost opriți pe la gardul cimitirului.

Era după ora 21.00 noaptea. Nu avea nici groapa săpată, acolo unde odihneau bunicii, părinții și soția sa, fiica renumitului istoric Ioan Moga. Primăria a pus la dispoziție un excavator, care a săpat o groapă, răscolind pământul cu oseminte, la o adâncime de circa doi metri. Rușine vouă, autorităților responsabile, pentru că ne-ați reamintit de vremuri pe care le credeam uitate, de era comunistă, când Biserica a fost atât de prigonită ”.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Nicoleta Voicu a mers la mormântul regretatei artiste, Cornelia Catanga, la o zi de la înmormântare: ”O moarte cu multe semne de întrebare”

Cornelia Catanga ar putea să fie exhumată! Familia artistei nu este convinsă că a murit din cauza coronavirusului: ”Au băgat-o ăștia la Covid, că așa vor ei”

Cornelia Catanga, îngropată fără slujbă și priveghi! Aurel Pădureanu a avut o reacție furioasă: „Nu plec din cimitir. Doar nu vine poliția să mă împuște”

Horoscop Zilnic Marți 20 Aprilie 2021: Gemenii vor reuși să își rezolve o problemă financiară, Scorpionii vor avea parte de o zi foarte bună

E regulă pentru toți românii. Ce e obligatoriu pentru slujba de Paște? Florin Cîțu a anunțat chiar acum

Cu cine a fost Denise Rifai căsătorită? Vedeta Kanal D, obligată să spună adevărul

Cel mai rușinos moment de la funeraliile Printului Philip. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies