Scene șocante! Pacienți infectați cu Covid-19, ținuți pe bancă în afara spitalului! „Au dat-o afară cu o ciorbă în caserolă, iar ea are nevoie de oxigen“

O femeie din comuna Lipănești, în vârstă de 59 de ani, a fost diagnosticată cu pneumonie și mai apoi cu Covid-19, a fost ținută în spital trei zile fără să îi se ofere vreun tratament. În plus, familia femeii nu a fost anunțată că ar trebui să se izoleze.

Distribuie pe:

Autor: A.R.

 


In articol:

Rudele femeii susțin că aceasta a fost scoasă vineri din salon și mai apoi ar fi fost lăsată să aștepte în fața spitalului, pe o bancă, la 35 de grade Celsius. Femeia trebuia să fie transferată la secția de penumologie.

Femeia diagnosticată cu Covid-19, ținută pe bancă în afara spitalului

”Ar fi avut mai multe şanse să se facă bine dacă o ţineam acasă, dar avea nevoie de oxigen”, au declarat rudele femeii din Lipăneşti.

Citeste si: În ce capcană a căzut Bianca Comănici la Puterea dragostei. A recunoscut abia după finală: „Chestii pe care le făceam unor persoane...”

Citeste si: Harry și Meghan, în casa miliardarului rus care a vrut să-și taie soția de față cu toată lumea - evz.ro

Citeste si: Colaborare neașteptată. O concurentă de la ”Bravo, ai stil! Celebrities” a dat lovitura cu un celebru manelist!

Citeste si: Ce spune Livian despre noua prezentatoare Puterea Dragostei, Cristina Mihaela: „Să nu o subestimați!”

Ea a fost diagnosticată cu pneumonie și a avut nevoie urgentă de asistență medicală, pentru că avea și simptome specifice noului coronavirus. Miercuri, 29 iulie, rudele femeii au chemat ambulanța, iar mai apoi aceasta a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. La spital, femeia a fost diagnosticată pozitiv și cu noul coronavirus.

”Au băgat-o la izolator şi timp de trei zile nu i-au dat niciun tratament, niciun antibiotic, în condiţiile în care aveau diagnosticul pus de pneumonie. Astăzi au scos-o afară pe bancă, în faţa spitalului, la 35 de grade, în starea gravă în care se află. I-au dat o ciorbă acolo, în caserolă, în condiţiile în care ea nu de mâncare are nevoie, ci de oxigen, că nu mai poate să respire. Stă şi aşteaptă o ambulanţă care să o ducă la secţia de plămâni. De mai bine de o oră stă acolo, în căldura asta”, a declarat pentru ”Adevărul” ginerele femeii.

În plus, ginelere femeii a declarat faptul că deși femeia a fost diagnosticată pozitiv, autoritățile nu au contactat familia pentru a rămâne în izolare la domiciliu.

”Am aflat noi după ce am dat zeci de telefoane. Ea e pozitivă şi pe noi nu ne-a anunţat nimeni, în condiţiile în care stăm în aceeaşi casă, iar soţia ea are simptome. E răguşită şi tuşeşte. Suntem cinci care locuim împreună. Nu ne-a zis nimeni să ne izolăm, absolut nimeni. Am şi eu părinţi în vârstă, ar trebui să-i protejez, nu? Să nu mai ies din casă două săptămâni, să nu mă mai duc la serviciu. Nici de la DSP, nici de la spital nu ne-au sunat”, a mai adăugat bărbatul.

Pacienții care au simptomele specificie virusului mortal din China sunt ținuți în izolator până în momentul în care le este dat rezultatul, conform protocolului. Însă, din cauza numărului mare de cazuri, rezultatul poate veni și după 72 de ore, timp în care pacienții nu primesc niciun tratament. Doar în momentul în care persoanele sunt diagnosticate pozitiv primesc medicamente și sunt transportate la spitalele specifice.  Deși femeia avea toate analizele făcute și fusese diagnosticată și cu pneumonie, a primit doar un algocalmin.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate