Scrob românesc. Rețeta tradițională veche de peste 100 de ani

Scrob românesc este un preparat delicios și ușor de preparat. Această rețetă tradițională, veche de peste 100 de ani, nu ar trebui să lipsească din carnețelul cu bunătăți.

Scrob românesc. Rețeta tradițională veche de peste 100 de ani

In articol:

Scrob românesc. Rețeta tradițională veche de peste 100 de ani
Scrob românesc. Rețeta tradițională veche de peste 100 de ani

FOTO: caietulcuretete 

Scrob românesc- Ingrediente

  • opt ouă
  • unt, sare, piper și un strop de pătrunjel
  • șuncă sau alte mezeluri
  • brânză sau cașcaval (opțional)

Scrob românesc- Cum se prepară

Rețeta este foarte simplă: se bat ouăle până la omogenizarea compoziției se adaugă sarea și opțional brânză, smântână, șuncă, mezeluri și/sau ierburi apoi se pune în tigaia încinsă și unsă cu o grăsime care pote fi: ulei vegetal, untură sau unt, apoi se învârte sau se întoarce pe o parte și pe alta ca în cazul clătitelor, până se solidifică și se rumenește puțin. De asemenea se poate găti în cuptor, într-o tavă, caz în care nu se mai învârte sau întoarce.

Scrob românesc. Rețeta tradițională veche de peste 100 de ani
Scrob românesc. Rețeta tradițională veche de peste 100 de ani

FOTO: clickpoftabuna

Citeste si: El este poliţistul argeşean care l-a trântit la pământ pe bătrânul care a murit sufocat. Trecutul său este unul controversat- bzi.ro

Scrob românesc- ce este și cum a apărut

Scrobul sau omleta (neologism împrumutat din francezul omelette) este o mâncare pe bază de ouă bătute și prăjite în grăsimi vegetale sau animale la care se poate adăuga în funcție de zonă și preferință brânză, smântână, șuncă, mezeluri și ierburi (mărar, pătrunjel, ceapă verde, spanac, sparanghel).

Citeste si: Plăcintă cu smântână. O rețetă veche de sute de ani

Citeste si: Avantajele consumului de suc de roșii. Ce beneficii aduce

Citeste si: VIDEO| Rețetă inedită: File de crocodil cu piure de cartofi mov

Istorie

Chiar dacă din cauza simplicității preparării ei se bănuiește că s-ar fi consumat din preistorie primele dovezi scrise există din timpul Imperiului Ahemenid ca predecesor al omletei cu ierburi Kookoo, fel de mâncare tipic iranian.

În antichitate, în prima carte de bucate care se păstrează în actualitate De re coquinaria, gastronomul roman Marcus Gavius Apicius prezintă rețeta Ova spongia ex lacte (scob de ouă cu lapte).

De asemenea conchistatorii spanioli au relatat în Crónicas de Indias că amerindienii consumau și vindeau tortilla de huevos (scrob de ouă), demonstrând că acest fel de mâncare exista și în Americi înainte de venirea europenilor.

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Vlad Voiculescu, ultimele declarații despre reîntoarcerea sa în fruntea Ministerului Sănătății: „Nu exclud întoarcerea mea”

Un bolnav decedat este plimbat cu targa prin curtea Spitalului Colentina de doua cadre medicale echipate în combinezoane!

Fiica lui Nicușor Dan a ieșit pozitiv la testul COVID! Primarul Capitalei trebuie să stea 14 zile în izolare: „Eu am ieșit negativ la testare”

Horoscop Zilnic Marți 20 Aprilie 2021: Gemenii vor reuși să își rezolve o problemă financiară, Scorpionii vor avea parte de o zi foarte bună

E regulă pentru toți românii. Ce e obligatoriu pentru slujba de Paște? Florin Cîțu a anunțat chiar acum

Cu cine a fost Denise Rifai căsătorită? Vedeta Kanal D, obligată să spună adevărul

Cel mai rușinos moment de la funeraliile Printului Philip. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies