Se amână începerea școlii până la 1 octombrie? Anunț important făcut de premierul Ludovic Orban

Premierul României, Ludovic Orban, a vorbit luni, 7 septembrie, despre data la care va începe anul școlar 2020-2021.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Ludovic Orban anunță că nu se amână începerea școlii
Ludovic Orban anunță că nu se amână începerea școlii


In articol:

Ludovic Orban a spus luni că școala va începe pe 14 septembrie. În funcție de cifrele raportate de Direcțiile de Sănătate Publică, în teritoriu administrațiile școlare vor pune în practică scenariile discutate de Guvern.

Premierul dă asigurări că la școală „copiii vor fi mai în siguranță”, decât au fost în vacanță, dacă vor fi respectate regulile.

Eu insist foarte mult pe respectarea regulilor. După părerea mea, la școală copiii sunt mai în siguranță. În vacanță au avut o interacțiune mult mai mare decât interacțiunea pe care o vor avea la școală. Vom căuta soluții și vom interveni acolo unde apar probleme. În modul în care se deschide școala am ținut cont de nivelul de răspândire a virusului. Mai consultăm specialiștii și în mod clar școala va începe.”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste si: Zi importantă pentru elevi! Guvernul decide astăzi cum și când va începe școala. Când vor fi informați părinții

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: UPDATE Curs valutar BNR, pentru 7 septembrie. Euro se află în creștere. Nou minim istoric pentru leu. Iată lista fluctuațiilor!

Citeste si: Cercetătorii lucrează la un nou tratament, mai ieftin, împotriva COVID-19! Vaccinul va fi elaborat pe baza anticorpilor de cai

Nu se amână începerea școlii

Premierul a precizat că nu s-a discutat niciodată oficial varianta amânării începutului de an școlar, iar școala va începe pe baza celor trei scenarii elaborate de autorități.

„Au fost păreri exprimate de unii medici epidemiologi privitoare la posibilitatea amânării școlii, pe ce bază, că se întorc din concendii și ar putea exista posibilitatea să fie infectați deja din concedii. Nu am discutat niciodată oficial. Au fost doar opinii, dar nu e un punct de vedere oficial. Pe 14 septembrie va începe școala. Asta am anunțat tot timpul.

În privința deschiderii școlilor lucrurile sunt clare. Până la 1 la mie se poate începe pe scenariul verde, cu copii în clasă. Între 1 și 3 la mie, învățământul mixt, o parte în clasă, o parte online, alternativ astfel încât să fie un timp similar petrecut în clasă. Ce este pestre 3 la mie se începe online.

DSP au transmis datele pentru fiecare localitate. În momentul de față administrațiile au aceste date și știu cum începe școala”, a precizat Ludovic Orban.

 

Urmatorul articol
Citește și:

Strigătul de disperare al unui medic din linia întâi. Cum arată lupta cu coronavirusul din spital. „Ieşim fierţi, cu pielea roşie şi urme de mască pe faţă!”

Bătaie între fete la Puterea Dragostei! Alexandra a răbufnit: „Să zică `Merci` că...”

Unde și-a făcut Alexia Eram vacanță după ce Andreea Esca și tatăl ei s-au vindecat de COVID-19

Câți bani ajunge să plătească Alex Velea pe hainele copiilor, după ce el însuși plătește 2.000 de euro pentru un trening Gucci

Alexandru Rafila, despre o nouă stare de urgență: „Dacă se vor lua măsuri...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies