Se dau bani de la stat! Ce categorie de români e vizată? Anunț de la Ministerul Muncii: „2.250 lei pentru fiecare”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț important privind salarizarea angajaților români!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț important, vineri un apel către reprezentanții mediului de afaceri privind salarizarea angajaților lor. „Lansez un apel la mediul de afaceri. Atunci când mediul de afaceri se va apleca asupra angajatului lui cu mai multă atenţie, iar angajatul se va simţi respectat, cu siguranţă că şi randamentul muncii va creşte şi aşa va ajunge la creşterea rezultatelor din exerciţiul financiar.

Cea mai importantă resursă de pe pământ este resursa umană”, a spus oficialul.

Citeste si: Vești proaste pentru pensionari! Fostul ministru al Muncii a făcut anunțul: ”Ne vor bunicii și părinții săraci”

Ministrul Muncii este de părere că și statul are un rol important, astfel că trebuie luate măsuri pentru ocuparea locurilor de muncă. Acesta susține că mediul de afaceri trebuie să se aplece cu atenție asupra angajaților săi. Şi avem măsuri la Ministerul Muncii pentru a încuraja ocuparea şi pentru a sprijini angajatorul. Aceste măsuri sunt cei 2.250 lei pentru fiecare ucenic, tânăr angajat, şomer de peste 45 de ani, acele categorii greu angajabile. Trebuie să creăm măsuri să sprijinim mediul de afaceri să îşi creeze locuri de muncă, să şi le apere, dar şi mediul de afaceri trebuie să se aplece cu atenţie asupra angajaţilor săi”, a transmis ministrul Muncii.

Citeste si: Ce nu ai voie să faci pe 21 mai 2022 de Constantin și Elena- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Se dau bani de la stat!

Se dau bani de la stat!

[Sursa foto: PixaBay]

Marius Budăi, despre munca la negru

Marius Budăi a vorbit și despre munca la negru și a transmis faptul că nu există sesizări oficiale făcute la Inspecţia Muncii, legate de încălcarea drepturilor şi legislaţiei în

vigoare. Referitor la acest subiect, ministrul Muncii este de părere că implicarea autorităţilor în conştientizarea angajaţilor privind munca nedeclarată este foarte importantă.  

Citeste si: Marius Budăi conduce Ministerul Muncii în Guvernul Ciucă. Raluca Turcan rămâne pe dinafară

Noi, autorităţile, trebuie să conştientizăm în primul şi în primul rând angajatul. În 2013, 2014, 2015, eram director la Casa de Pensii din judeţul Botoşani.

Venea foarte multă lume care spunea că a lucrat 30-40 de ani şi pensia este foarte mică. Credeţi-mă că pe atunci mi-au trecut prin mâini, filă cu filă, peste 10.000 de dosare din cele 110.000 dosare care erau la Botoşani la acea vreme. Foarte multe persoane au câte 20-25 de ani stagii de cotizare, în cel mai bun caz la normă întreagă, cu salariul minim, dar majoritatea au fracţiune de normă”, a spus Ministrul Muncii.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce salariu are un parlamentar în 2022, comparativ cu salariul minim pe economie

Românii au parte de o veste bună chiar înainte de Crăciun! Ce se întâmplă cu facturile la gaze și electricitate

Tichete de Crăciun pentru pensionari! Cine beneficiază de programul social "Alimente" și cum poate intra în posesia bonurilor de masă

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Informație de ultimă oră! Ce s-a întâmplat cu Meghan Markle. ESTE ȘOC TOTAL

Câţi bani a cheltuit Bianca Drăgușanu pentru un eveniment! „Doar una dintre brăţările mele a costat 36.000 euro”

Legătura dintre Ceaușescu și Putin. Buncărele celor doi dictatori și moartea sub zidul WC-ului

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies