Se fac ultimele pregătiri pentru parada de 1 Decembrie! Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi la ceremonie

Se fac ultimele pregătiri pentru parada de 1 Decembrie! Capitala şi Alba Iulia, luate cu asalt de mii de oameni care vor privi spectacolul!

Distribuie pe:

Autor: A.V.

4000 de militari, 200 de mijloace tehnice şi 50 de aeronave au defilat în această dimineaţă în Piaţa Arcului de Triumf din Capitală, la repetiţia finală pentru parada de 1 Decembrie de la Bucureşti.

Soldaţii au vrut să se asigure că totul va merge strună, atunci când mii de oameni vor veni să îi vadă la 100 de ani de la Marea Unire.

”Să fim uniţi cu adevărat, aşa cum au fost înaintaşii noştri, cei care au reuşit să realizeze această mare unire. Este o realizare a tuturor românilor”, a spus Gabriel Leş, Ministrul Apărării.

100 de ani de la Marea Unire se vor celebra în toată ţara. Organizatorii spun că anul acesta, românii vor avea parte de o mulţime de surprize: ”Una dintre noutăţile din acest an este participarea Inspectoratului General pentru Imigrări, cu autospeciale folosite pentru evaluarea operativă a cererilor de azil din punctele de trecere a frontierei”, a spus Monica Dajbog, purtător de cuvânt M.A.I.

Şi vremea în Capitală se anunţă a fi extrem de rece, cu maxime termice ce nu vor depăşi -3 grade. La paradă sunt aşteptaţi peste 30.000 de spectatori.

Tot românul simte zilele acestea tot româneşte. Aşa au apărut şi cozi la unele dintre magazinele care vând steguleţe cu tricolorul, cum s-a întâmplat la Oradea.

Steagurile, cocardurile, insignele şi obiecte cu simbolul centenarului s-au vândut într-o clipă. Drapele de toate mărimile de agăţat pe geamurile maşinilor sau ancorat la intrarea în instituţiile publice sau de purtat în piept, toate au fost la mare căutare.

La Alba Iulia au început deja serbările Centenarului! Oraşul Unirii este plin de culoare şi muzică, iar oamenii vin în număr tot mai mare. Peste 100.000

de români sunt aşteptaţi mâine la manifestări.

De asemenea, s-au depus coroane cu flori la statuile Regelui Ferdinand şi la cea a lui Mihai Viteazul, iar în Piaţa Tricolorului a fost arborat drapelul naţional în prezenţa multor personalităţi. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Luminiţele de Sărbători s-au aprins astăzi, de la ora 19, în Bucureşti! A fost deschis oficial şi Târgul de Crăciun

Halucinant! Un tânăr şi-a cerut iubita de soţie, iar ea a scos pistolul şi l-a împuşcat în cap! Motivul este scandalos

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop Zilnic Luni 25 Ianuarie 2021: Situația financiară este una foarte bună pentru Gemeni

AUR dă lovitura în Parlament! Prima inițiativă a partidului! Trebuie să fie gata până în 2025

Surpriză uriașă! Cine este fosta iubită celebră a lui Mircea Badea? Au fost împreună 7 ani, înainte de Carmen Brumă

A fost descoperit elixirul tinereții. Îmbătrânirea ar putea să fie un proces reversibil

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies