Se ia în considerare creșterea ajutorului de șomaj! Violeta Alexandru tocmai a făcut anunțul

Veste bună pentru români. Guvernul ia în calcul creșterea ajutorului de șomaj. Violeta Alexandru tocmai a făcut anunțul.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Crește ajutorul de șomaj! Violeta Alexandru tocmai a făcut anunțul
violeta alexandru


In articol:

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat marți că se ia în considerare posibilitatea creşterii cuantumului şomajului clasic. 

Guvernul ia în considerare creșterea ajutorului de șomaj

"Raţiunea acestui şomaj tehnic şi continuarea acestei măsuri de şomaj tehnic cu alte măsuri, dar care au legătură cu şomajul tehnic, este menţinerea legăturii şi continuităţii relaţiei dintre angajaţi şi angajatori.

De aceea nu am făcut o investiţie în măsurile clasice de şomaj, pentru că am avut şi această opţiune - eu nu zic ca nu există şi această variantă, ba chiar reflectăm asupra posibilităţii creşterii cuantumului şomajului clasic, dar noi ne-am orientat şi ne-am asumat faptul că ne dedicăm măsurii şomajului tehnic, pentru că acesta înseamnă o suspendare temporară o contractului de muncă şi de unde premiza că se reunesc cele două părţi şi îşi reiau activitatea.

Crește ajutorul de șomaj! Violeta Alexandru tocmai a făcut anunțul
violeta

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

De aceea, nu înseamnă că nu sunt atentă la contractele încetate, ele sunt în acest moment puţin peste 260.000, nu înseamnă că mi se pare un nimic sau că nu ne interesează soarta acestor persoane, dar intenţia pe care o avem este aceea de a căuta soluţii pentru revenirea în activitate", a afirmat Violeta Alexandru.

Citeste si: Loredana Chivu, apariție incendiară pe Internet. A pozat complet goală. De data asta le-a întrecut pe toate

Citeste si: Cătălin Moroșanu, lovit puternic de pandemia de coronavirus. Pierderi de sute de mii de euro pentru luptător

Citeste si: Nelson Mondialu, dezvăluire bombă: „Mirela Vaida e verișoară cu Vulpița!”

Totodată, minstrul a estimat că o mare parte dintre angajatorii care au suspendat contractele de muncă ale angajaţilor au plătit din surse proprii indemnizaţia de şomaj tehnic.

"Unii dintre dânşii din faptul că noi am plătit undeva până în 600.000 de angajaţi prin şomajul tehnic, dar în Revisal apar 1.000.000 de contracte, arată că diferenţa este posibil să fie a unor entităţi care au plătit şomaj tehnic din sursele proprii.

Adică nu au întrerupt contractul, au suspendat contractul, de unde presupun că au intenţia să reia activitatea cu acei angajaţi, din moment ce nu le-au încetat contractul", a declarat Violeta Alexandru, la Adevărul Live.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Actorul care il interpreteaza pe Yilmaz in „Ma numesc Zuleyha”, declaratii despre ce isi doreste sa faca dupa ce omenirea va reveni la normalitate

Ce replică i-a dat Mihai Petre lui Andi Moisescu: ”Eu, dacă eram Olivia, te luam..”

La șase luni de la moartea marelui artist, Mihaela Constantinescu încă suferă zi și noapte: „E trist. L-am visat de mai multe ori”

Rodica Miron, asistenta TV care a înnebunit România, este o mămică fericită! Prima imagine cu bebelușul

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies