Se modifică modalitatea de programare pentru vaccinarea! Anunțul momentului făcut de Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță a anunțat că începe vaccinarea prin centrele mobile şi în spitale non-COVID.

valeriu gheorghita
Autor: Clara Ionescu

In articol:

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, a anunțat că se schimbă modalitatea de programare pentru vaccin. Începând cu ziua de miercuri, 21 aprilie, românii se pot vaccina în centrele mobile. Mai mult decât atât, Valeriu Gheorghiță a anunțat că se ia în considerare imunizarea împotriva coronavirusului în sitalele non-COVID.

„Vor fi operate modificări în ceea ce priveşte modalitatea de programare în ideea în care extindem diverse mijloace şi căi prin care o persoană poate să acceseze un centru de vaccinare, plecând de la ideea că în mod deosebit în mediul rural este dificilă accesarea platformei de programare şi atunci trebui să găsim o serie de soluţii, de metode complementare prin care o persoană poate să beneficieze de vaccinare.

Va exista posibilitatea de programare telefonică, tot prin intermediul operatorului de call center. Persoana respectivă se va programa direct în centrul de vaccinare fără să existe nevoia creerii unui cont în plaformă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

coronavirus
Se schimbă modalitatea de programare pentru vaccin în România [Sursa foto: PixaBay]

Ce tip de vaccin va fi disponibil în centrele mobile

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat că în centrele mobile vor fi disponibile vaccinurile produse de Moderna. Județele în care centrele mobile vor fi dislocate sunt: Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Sibiu.

„De asemenea, am vorbit despre vaccinarea prin intermediul centrelor de vaccinare mobile şi a echipelor mobile.

De mâine începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile şi prin sprijinul echipelor mobile. Avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare. Vor intra rând pe rând alte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe unde există spaţii adecvate vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, despre cazul Alexandru Arșinel, pozitiv COVID-19 după ce s-a vaccinat în ianuarie! ”Nu putem spune că 100% din persoane nu vor face aceast infecție”

Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că se ia în calcul să înceapă vaccinarea și în spitalalele non-COVID. „Vom vaccina în spitale care sunt non-COVID în care sunt internaţi pacienţi cu boli cronice. Putem să distribuim vaccinuri prin intermediul compartimentelor şi serviciilor de epidemiologie şi de prevenire şi combaterea infecţiilor. Acolo se poate face recepţia acestor vaccinuri şi pacienţii sunt vaccinaţi pe perioada internării. Beneficiază de consiliere medicală, de supraveghere medicală adecvată. Noi credem că această posibilitate suplimentară va creşte accesul în special al persoanelor vulnerabile la vaccinare”, a completat Valeriu Gheorghiţă.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Când vor fi externați Alexandru Arșinel și soția sa din spital! Noi detalii despre starea de sănătate a actorului: „Ne simțim ca niște oameni bolnavi”

Laura Cosoi, dezvăluiri cutremurătoare! Ce i-a spus tatăl ei înainte să se stingă din viață: „Eu o să mor de Covid!”

Valeriu Gheorghiță, despre cazul Alexandru Arșinel, pozitiv COVID-19 după ce s-a vaccinat în ianuarie! ”Nu putem spune că 100% din persoane nu vor face aceast infecție”

Cătălin Moroșanu și-a pus sănătatea în pericol la „Survivor”

Chiar acum este RĂZBOI! Zeci de rachete au fost lansate

Lavinia Pârva rupe tăcerea: divorțează de Ștefan Bănică? A bătut-o acesta crunt și pe ea? Vedeta a decis să spună adevărul

Credincioșii sunt îngenuncheați. Incendiu catastrofal în toiul nopții. VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies