Se schimbă vârsta de pensionare! Când va intra în vigoare noua lege

Noi reguli în ceea ce privește vârsta de pensionare vor intra în vigoare de la 1 iulie.

Se schimbă vârsta de pensionare! Când va intra în vigoare noua lege
Se schimbă vârsta de pensionare! Când va intra în vigoare noua lege
Autor: C.G.

In articol:

Se schimbă vârsta de pensionare! Când va intra în vigoare noua lege
Se schimbă vârsta de pensionare! Când va intra în vigoare noua lege

Se schimbă vârsta de pensionare! Când va intra în vigoare noua lege. Au fost schimbate regulile în ceea ce privește vârsta de pensionare în România. Până acum, în cazul femeilor, vârsta standard de pensionare era de 59 de ani, care va crește până la 63, treptat, până în 2028.

Stagiul de cotizare, care e de 32 de ani în momentul de față, va ajunge la 34 de ani, transmite Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS).

În cazul bărbaților, vârsta standard vârsta standard de pensionare este de 63 de ani, iar stagiul de cotizare de 34 de ani. Aceste noi reguli privind vârsta de pensionare vor intra în vigoare începând din 1 iulie.

Citeste si: Bani în plus pentru pensionari. Tot ce trebuie să știi

Citeste si: Cum a ajuns Alexandru Arșinel parte într-un proces având obiectul ”confirmare renunţare urmărire penală”

Citeste si: O bătrână din Iași a primit o amendă de 10.000 de lei pentru că a ieșit la cumpărături cu jumătate de oră mai devreme decât permitea Ordonanța Militară! „Mi-e frică să nu vină acel polițist și să-mi ia casa”

Citeste si: Vila în care VIP-urile petreceau cu escorte de lux a fost închisă de mascați. Afacerea „Mon Amour” era condusă de părinții unui polițist dat afară din sistem...- bzi.ro

Există și excepții, cum ar fi:

- femeile care au născut și au educat până la vârsta de opt ani cinci și mai mulți copii pot beneficia de reduceri ale vârstei standard de pensionare.

Se pot pensiona cu trei ani înainte de vârsta standard

- persoanele care au lucrat în condiții deosebite de muncă. Aceștia pot ieși mai devreme la pensie

Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul oficial al Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS)

Klaus Iohannis a semnat o nouă lege! Amenzile sunt usturătoare

Este vorba despre legea pentru modificarea și completarea Legii nr.

421/2002 ce privește regimul juridic al vehiulelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public/ privat/ al statului sau al unităților administrativ-teritoriale.

Mai explicit, legea semnată de președintele Klaus Iohannis prevede ridicarea, mult mai rapidă ca în trecut a mașinilor abandonate, în cazul în care proprietarii nu mai doresc să și le revendice.( Citeste si: Pensionarii se întorc la muncă. Obligații pentru firmele în care lucrează tineri)

Amenzi usturătoare de până la 2000 de lei

Persoanele ce se regăsesc nerespectând legea riscă amenzi de până la 2000 de lei.

„Vehicul abandonat – vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale de cel puțin 6 luni (față de 12 luni cum era până acum), al cărui proprietar sau deţinător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice.”, este stipulat în lege.

Citește continuarea știrii AICI.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies