Se spala haine sau nu in Sambata Mare? Ce patesti daca o faci! Iata ce spun preotii

Autor: A.N.C.
 
Daca toata lumea stie ca in Joia Mare este interzis sa speli, multe gospodine se intreaba daca este pacat sa faci treaba in Sambata Mare, inclusiv sa speli rufe. Iata ce spun preotii.
 
Conform tradiţiei, Sâmbătă Mare este ultima zi de pregătire a Paştelui. Se pregătesc mâncărurile tradiţionale: drobul, friptura de miel şi borşul de miel.
 

 

 
Sâmbătă Mare este ultima zi de pregătire a Paştilor, când femeile trebuie să pregătească majoritatea mâncărilor, să mai facă curat prin încăperi şi să facă ultimele retuşuri la hainele noi pe care urmau să le îmbrace în zilele de Paşti. De obicei, în Sâmbătă Mare are loc şi sacrificiul mielului, din carnea căruia se pregătesc mâncări tradiţionale: drobul, numit în Bucovina cighir, friptura şi borşul de miel, potrivit realitatea.net.
 
Sâmbătă seară fiecare gospodină îşi pregăteşte cu grijă coşul ce urmează a fi dus la biserică, pentru sfinţire.
 
În Noaptea Învierii însă, orice activitate gospodărească încetează. Oamenii se pregătesc fizic şi sufleteşte pentru a primi lumina Învierii, pregătindu-şi haine noi şi aranjându-se.
 
Prin urmare, nu este interzis să speli în Sâmbăta Mare, însă preoţii spun că toată treaba trebuie făcută până la lăsarea nopţii.
Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Închiderea granițelor nu este o soluție împotriva tulpinii Omicron, este avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Un virusolog italian face praf România din cauza ratei mici de vaccinare anti-COVID: „Și atunci care este alternativa la vaccinare, să nu faci nimic? Dacă da, zboară în România!”

Cetățeni greci, prinși cu certificate COVID falsificate în România și Bulgaria. Ancheta bate pasul pe loc: „Odată ce titularul are un astfel de document, este imposibil de...

4 nativi vor lua decizii noi în viață începând cu săptămâna viitoare

Doliu fără margini! O celebră sportivă a murit la doar 26 de ani: "A fost o sursă de inspirație pentru mulți"

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Clipe de coșmar în România. A încercat să se sinucidă în direct. Poliția a intervenit de urgență

EXCLUSIV | K.O. devastator pentru Moroșanu: ”Se plimbă cu caravana”. Lovituri sub centură și pentru frații Stoica

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies