Șef din Poliția Română, declarație șocantă despre polițistul din Pitești care a trântit la pământ un bătrân: "A respectat ceea ce l-am învățat să facă"

Comisarul-șef Cristian Ghica a făcut primele declarații în cazul inginerului argeșean decededat.

Șef din Poliția Română, declarație șocantă despre polițistul din Pitești care a trântit la pământ un bătrân:
Autor: Adriana Raiciu

In articol:

Comisarul-șef Cristian Ghica, a făcut primele declarații în cazul inginerului argeșean decedat în urma intervenției polițiștilor. Ce spune despre cei doi oameni ai legii?!

Comisarul-șef Cristian Ghica, declarații despre cazul Pitești

Astfel, Cristian Ghica susține că, totuși, nu a vrut să vorbească despre cazul Pitești, însă susține că această situație este inacceptabilă. 

Citeste si: Zaharia, bătrânul pus la pământ de un polițist, a murit asfixiat. Concluziile înfiorătoare ale autopsiei

„Mi-am dat toată silința să nu discut despre cazul Pitești, dar... Sunt perfect de acord, situația este inacceptabilă, a murit un om și e normal ca cineva să răspundă. Este normal ca intervenția Poliției să fie supusă atenției publice, este normal ca instituția să facă obiectul unor verificări, începând cu cele impuse de lege și continuând cu cele morale. Și mai normal era ca domnul Mirițescu să adopte o poziție publică, eventual să își dea demisia de onoare. Să îi spună cineva că este șeful Poliției Române și nu poate să ignore absolut tot ce se întâmplă în ograda sa. Dacă în videoconferințe s-ar discuta cazuri punctuale și s-ar îndrepta ceea ce s-a greșit, am avea în fiecare zi o Poliție mai bună. Dar videoconferințele naționale sunt doar scena în care unii își arată obediența certându-mă pe mine pentru poziția pe care am înțeles să o adopt în raport cu o conducere pe care ei o apreciază ca fiind apogeul competenței.

Dincolo de preșurile murdare, toaletarea pomilor din curțile IPJ-urilor, haideți domnilor să schimbăm lucrurile!”,  este mesajul lui Ghica.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Șef din Poliția Română, declarație șocantă despre polițistul din Pitești care a trântit la pământ un bătrân: "A respectat ceea ce l-am învățat să facă"
Bărbatul trântit la pământ[Sursa foto: Facebook]

De asemenea, Cristian Ghica mai adăugă faptul că modul în care cei doi oameni ai legii au reacționat în acel mod, pentru că așa au fost învățați la cursurile de pregătire.

Acesta chiar a postat și un videoclip în care ne arată unele dintre procedurile acestora. Cu toate acestea, mai adaugă că modul de acțiune trebuie adaptat și trebuie schimbat neapărat ceva, altfel scenariul poate fi repetat. 

„Postez aici ceea ce Poliția Română predă agenților de Ordine Publică atât în școli cât și la cursurile de pregătire. O să vedeți la minutul 1:20 că polițistul de la Pitești a respectat ceea ce l-am învățat să facă.

Sunt o grămadă de filmulețe care prezintă procedura care a dus la reținerea unui polițist. Reiau ceea ce am spus de la început: poate că modul de acțiune trebuia adaptat, poate forța aplicată putea fi dozată, poate..., poate... Dar dacă nu se va schimba nimic, mâine se poate repeta scenariul. Așa cum se vor/pot repeta scenariile Caracal, Onești, Arad etc.”,  a mai afirmat Cristian Ghica.

Citeste si: Zaharia, bătrânul mort după ce un polițist l-a trântit la pământ, avea grijă de soția lui bolnavă la pat. Ce poveste tristă ascundea bărbatul

Citeste si: Zaharia, bătrânul mort după ce un polițist l-a trântit la pământ, avea grijă de soția lui bolnavă la pat. Ce poveste tristă ascundea bărbatul

Vineri, un bărbat de 63 de ani s-a stins din viață, după ce oamenii legii l-au trântit la pământ și l-au ținut imobilizat. Rezultatele preliminare ale autopsiei au arătat că inginerul a murit prin asfixie mecanică. Două persoane au fost arestate în cazul de față.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Daniel Drăghici, polițiștul care l-a trântit la pământ pe inginerul argeșean, a furat din banii unui bătrân înșelat

Un bărbat din Pitești s-a stins din viață după ce a fost trântit la pământ de polițiști. Imagini șocante

Zaharia, bătrânul mort după ce un polițist l-a trântit la pământ, avea grijă de soția lui bolnavă la pat. Ce poveste tristă ascundea bărbatul

Horoscop Zilnic Luni 10 Mai 2021: Gemenii vor avea parte de cea mai bună zi din acest an, Taurii vor avea parte de câteva discuții mai aprinse cu șefii

Şoc total în România! Avertisment crunt în plină pandemie! S-a aflat adevărul despre noile tulpini ale COVID-19

Lavinia Pârva rupe tăcerea: divorțează de Ștefan Bănică? A bătut-o acesta crunt și pe ea? Vedeta a decis să spună adevărul

Exclusiv. Crima de la Onești. Descoperire uluitoare în cazul celor doi muncitori hăcuiți de Moroșan

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies