Sefii Politiei si Jandarmeriei, declaratii oficiale despre conflictele de strada care au avut loc de Paste

Inspectorul general al Poliției Române, chestor principal Liviu Vasilescu, inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Bogdan ENESCU și șeful Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, chestor Alexandru SCURTU, au susținut declarații de presă.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Primele declaratii ale Polittiei si Jandarmeriei dupa conflictele de strada


In articol:

 

Infracţionalitatea din perioada Sărbătorilor Pascale a scăzut cu 17% faţă de anul trecut şi cu 10% faţă de 2018, a anunţat luni şeful Poliţiei Române, chestor principal Liviu Vasilescu. Şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale Alexandru Scurtu a precizat că intervenţiile se desfăşoară după două principii: sunt graduale, iar forţa e folosită proporţional.

Vasilescu: Toleranţa faţă de cei care încalcă legea este zero

”Din analizele realizate rezultă că infracţionalitatea sesizată a scăzut de sărbptori cu 17% faţă de anul trecut şi cu 10% faţă de 2018. În ultimele 72 de ore Poliţia a fost la datorie şi au acţionat 14.000 de poliţişti în sistem integrat. Pentru menţinerea climatului de ordine poliţiştii au acţionat la aproape 10.000 de evenimente, 8.500 au fost sesizate prin 112”, a precizat şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Vasilescu.

Poliţiştii au dat 24.000 de sancţiuni, 14.000 pentru nerespectarea ordonanţelor militare.

”Vreau să asigur cetăţenii că Poliţia are capacitatea şi forma de a îndeplini toate misiunile. Obiectivul este de a fi alături de oameni pentru că tuturor ne este greu, dar putem face faţă prin respect reciproc”, a declarat Vasilescu, subliniind că toleranţa faţă de cei care încalcă legea este zero.

Conform şefului Poliţiei Române, în Hunedoara, unde poliţiştii au fost atacaţi, au fost arestate 4 persoane, în Braşov, au fost reţinute 8 persoane, iar în Capitală 11, în urma incidentelor de stradă.

”Au fost aplicate peste 50 de sancţiuni celor care au participat la aceste evenimente, dar verificărle sunt în curs şi toţi vor fi traşi la răspundere - contravenţional sau penal, după caz”, a precizat Vasilescu.

Citeste si: VIDEO Prima zi de Paste, zi sangeroasa in Romania! Violente fara precedent intre civili si oamenii legii

Citeste si: Imagini socante de la Sacele! Bataie cu furci si lopeti in ziua de Paste VIDEO

Citeste si: Spartacus, liderul scandalagiilor din Rahova din ziua de Paste, batut! Cum arata dupa confruntarea cu politistii: "Imi pare rau"

Şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale: Intervenţia se realizează prin respectarea a două principii: gradualitatea şi proporţionalitatea folosirii forţei

La rândul său, chestorul de poliţie Alexandru Scurtu, şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale , a precizat că forţele structurilor de acţiuni speciale au intervenit în funcţie de fiecare situaţie, în funcţie de numărul forţelor de ordine, iar echipajele de intervenţie au fost prezente şi vor fi prezente, scopul lor fiind impunerea legii şi protejarea vietii. 

„Când evenimentul degenerează într-o manifestare violentă, sunt chemate în sprijin echipele de acţiuni speciale. (...) pentru reducerea elementelor turbulente. În toate cazurile, intervenţia se realizează prin respectarea a două principii: gradualitatea şi proporţionalitatea folosirii forţei” a afirmat şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul Alexandru Scurtu.

Citeste si: Noi imagini de la scandalul-monstru din Rahova! Politistii au tras focuri de arma: "Revolutie!"

Citeste si: Scandal cu Poliția în cartierul Rahova! Oamenii legii au tras focuri de armă: "Vai de capul meu! Le sparg mașinile la gabori!"

Citeste si: Poliţiştii care verificau respectarea ordonanţelor militare, atacaţi cu pietre într-un cartier din Hunedoara

Inspectorul general al Jandarmeriei Române: Mulţumim cetăţenilor de bună credinţă care respectă prevederile legale

Inspectorul general al Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu a declarat că a fost nevoie de o mobilizare exemplară a Jandarmeriei.

”În ultimele 72 de ore, Jandarmeria a acţionat cu o medie zilnică de 8000 de jandarmi la nivel naţional”, a explicat Enescu.

Citeste si: Încă nouă persoane au murit din cauza coronavirus. Trei dintre pacienţi sunt de la căminul de bătrâni din Galaţi

Jandarmeria a aplicat în acest interval 3000 de sancţiuni în valoare de 5000 de lei şi a sesizat comiterea a 15 infracţiuni.

”Mulţumim cetăţenilor de bună credinţă care respectă prevederile legale”, a afirmat Enescu.

 

sursa: news.ro

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate