Semnificația ascunsă a coroanei albe, pusă pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a. Florile au fost luate din grădina personală de la Balmoral

Sicriul reginei Elisabeta a II-a a ajuns la Westminster Hall, fiind acoperit de o coroană de flori albe. Jurnaliștii WOWbiz.ro au aflat ce semnifică acestea și mai ales de unde au fost aduse plantele.

Autor: Maria Zarnescu

In articol:

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a ajuns la Westminswter Hall, acolo unde va sta până luni și unde oamenii pot veni să îi aducă un ultim omagiu. Sicriul a străbătut centrul Londrei, fiind însoțit de coroana regală, dar și de o coroană de flori albe cu o puternică însemnătate pentru familia regală.

Sicriul din stejar a fost acoperit cu o coroană din flori albe, plantele fiind alese în funcție de anumite criterii, de către familia regală. În coroană se află chiar și pini din grădina Reginei de la Balmoral, un loc pe care l-a avut întotdeauna în suflet și unde a trăit sute de momente speciale.

Florile din care a fost realizată coroana Reginei Elisabeta a II-a

Ceremonia pentru înmormântarea și funeraliile Reginei Elisabeta a II-a a fost pregătită cu ani în urmă, toate detaliile fiind puse la punct și respectând în tocmai protocolul.

Pe sicriul suveranei este așezată o coroană din flori albe, plante alese special de familia regală, după preferințele celui mai longeviv monarh.

Citeste si: Povestea din spatele bijuteriei care a adus dragostea în familie timp de patru generații. Era una dintre preferatele Reginei Elisabeta a II-a

Potrivit presei străine, florile au fost alese și luate chiar din grădina reginei de la Balmoral, iar coroana în sine seamănă izbitor de mult cu cea aleasă de Regina Elisabeta a II-a pentru Ducele de Edinburgh la

funeraliile din 2021.

Florile puse în coroana de pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a sunt: sângele voinicului; dalii, phlox, flori albe de Calluna și țepi de pin. Totodată, coroana mai conține și trandafiri, frezii, crizanteme albe, rozmarin, flori de mazăre dulce.

coroana de flori regina elisabeta

Coroana de flori așezată pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a 

[Sursa foto: Profimedia]

Ce semnifică florile așezate pe sicriul suveranei

Tot în presa străină, specialiștii au explicat și ce semnifică florile din coroana așezată pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a. Florile de mazăre dulce se pare că sunt specifice lunii aprilie și speciale pentru persoanele născute în această lună, așa cum era și suverana. Regina Elisabeta a II-a a venit pe lumea la data de 21 aprilie 1926.

Citeste si: Culiță Sterp și logodnica lui, fotografie de excepție împreună: „Faină”. Cât de bine le stă celor doi împreună- kanald.ro

Citeste si: Sâmbăta Morților 2023. Când sunt Moșii de iarnă și ce trebuie să faci în această zi de sărbătoare?- stirilekanald.ro

Citeste si: Regina Elisabeta a II-a i-a influențat destinul Regelui Mihai I. Detalii impresionante din spatele unei povești de iubire care i-a legat pe vecie

În tradiție, floarea de mazăre dulce simbolizează bucuria, dar și sentimentul de adio. Trandafirii albi sunt și ei pe sicriul suveranei și sunt asociați, de cele mai multe ori, cu loialitatea.

Freziile albe au și ele o însemnătate specială. Se spune că sunt un simbol al perseverenței și al prieteniei. Fiind alese și pentru coroana Ducelui de Edinburgh, în 2021, sunt un semn al loialității, mai ales pentru căsnicia de lungă durată care i-a legat.

coroana regina elisabeta

Coroana Reginei Elisabeta a II-a și coroana din flori albe așezate pe sicriul suveranei

[Sursa foto: Profimedia]

Floarea – soarelui, adusă în număr mare la Palatul Buckingham

Cei care au dorit să îi aducă un ultim omagiu Reginei i-au adus și numeroase buchete de floarea – soarelui. Planta s-a putut remarca cu ușurință în buchetele lăsate la Palatul Buckingham, la Palatul Holyroodhouse și Balmoral.

Gestul a fost remarcat de către jurnaliștii WOWbiz.ro care s-au interesat și au prezentat într-un material recent ce semnifică acestea și mai ales care au fost intențiile cetățenilor atunci când le-au adus într-un număr atât de mare.

Totodată, pelerinii au adus și fotografii cu Regina Elisabeta a II-a, dar mai ales ursuleți Paddington și sandviciuri cu marmeladă.

Citeste si: „Îmi doresc copilul, indiferent că noi suntem împreună sau nu.” Ramona Olaru, declarații despre sarcină, la scurt timp după ce a anunțat că este o femeie singură- kfetele.ro

Citeste si: Prognoza meteo până la începutul lunii martie: Când vom scăpa de frig?- radioimpuls.ro

flori aduse in cinstea reginei

Grămezi de floarea - soarelui, aduse în cinstea Reginei Elisabeta a II-a 

[Sursa foto: Profimedia]

Regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, în data de 8 septembrie 2022. A fost cel mai longeviv monarh din Regatul Unit, cu o domnie de peste 70 de ani.

Cel care i-a urmat la tron a fost fiul acesteia, Charles al III-lea, iar Camila este regina consoartă. Odată cu aceste schimbări, William și Kate devin Prinț și Prințesă de Walles.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată în data de 19 septembrie, până atunci sicriul acesteia fiind la Westminster Hall, acolo unde pelerinii pot veni să îi aducă un ultim omagiu.

Ai informații care pot deveni o știre? Intră în contact cu reporterii noștri pe adresa de mail [email protected]!

regina elisabeta a ii a si charles

Regina Elisabeta a II-a, alături de fiul său Charles

[Sursa foto: Profimedia]

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar Creștin Ortodox, 16 septembrie 2022. Ce mare sărbătoare este azi

Cât de frumoasă este Regina Letizia. Regina Spaniei a împlinit 50 de ani

Locuința de vară a Reginei Elisabeta a II-a poate fi închiriată! Cât trebuie să scoată turiștii din buzunar pentru o noapte de cazare

„Spune-mi dacă ești pe undeva, pe aici”. Un bărbat din Turcia își caută cu disperare mama, printre ruinele lăsate în urmă de cutremure

Sâmbăta Morților 2023. Când sunt Moșii de iarnă și ce trebuie să faci în această zi de sărbătoare?

„Comunicăm destul de rar.” Lucian Viziru, despre cearta cu Augustin

Shakira vrea să îl ruineze finaciar pe Gerard Pique! Cum i-a închis deja ușile fostului fotbalist după ce a înșelat-o

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies