Semnificația fiecărui an de căsnicie. Idei de cadouri pentru persoana iubită

Ce semnificație are fiecare an de căsnicie. Idei de cadouri pentru soţul sau soţia ta la aniversarea căsătoriei voastre. În primul an de căsnicie se celebrează nunta de hârtie.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Ce semnificație are fiecare an de căsnicie. Idei de cadouri pentru soţul sau soţia ta la aniversarea căsătoriei voastre.

Puțini sunt cei care știu când se celebrează nunta de cupru sau de bronz. În primul an de căsnicie cei doi soți celebrează nunta de hârtie, iar după 75 de ani de căsnicie femeia și bărbatul sărbătoresc nunta de diamant.

Ce semnificație are fiecare an de căsnicie. Idei de cadouri pentru soţul sau soţia ta la aniversarea căsătoriei voastre

În popor, fiecare an de căsnicie poartă o semnificație anume. Puțini știu ce simbolizează fiecare an de căsnicie. Iată care sunt semnificațiile fiecărui an de căsnicie și ce cadouri îi poți oferi soțului/ soției tale.

Ce semnificație are primul an de căsnicie- Nunta de hârtie

În primul an de căsnicie relația dintre cei doi soți este fragilă și trebuie să treacă de testul timpului.

Partenerii trebuie să aibă grijă unul de celălalt pentru ca relația să nu se rupă.

Cadourile pentru nunta de hârtie trebuie să fie fabricate din hârtie, bineînţeles. Îi poți dărui partenerului tău o scrisoare de dragoste, o fotografie printată, primul vostru bilețel de dragoste, un voucher pentru cumpărături, un bilet de avion, un voucher de vacanță, un abonament la sala de sport, teatru sau concert.

Ce semnificație are al doilea an de căsnicie- Nunta de bumbac

În al doilea an de căsnicie se celebrează nunta de bumbac fiindcă bumbacul este mai rezistent decât hârtia. Relația dintre cei doi soți s-a mai închegat puțin.

La aniversarea nunții de bumbac îi poți oferi soțului/ soției articole vestimentare din bumbac, lenjerie intimă, prosoape sau de ce nu, o lenjerie de pat.

Ce semnificație are al treilea an de căsnicie- Nunta de piele

La aniversarea a trei ani de la căsnicie, relația dintre soţi s-a mai conturat și nu mai este la fel de fragilă.

Pentru aniversarea nunții de piele, îi poți oferi partenerului obiecte din piele. O curea, un portofel, o geantă, îmbrăcăminte sau încălțăminte din piele. O agendă sau accesorii de birou care să conțină elemente din piele.

Citeste si: Feng Shui 2021. Sfaturi de care să ții cont dacă vrei să atragi binele în viața ta

Ce semnificație are fiecare an de căsnicie și ce cadouri îi poți oferi partenerului la ceas aniversar
Ce semnificație are fiecare an de căsnicie și ce cadouri îi poți oferi partenerului la ceas aniversar[Sursa foto: PixaBay]

Ce semnificație are al patrulea an de căsnicie- Nunta de flori

La aniversarea a 4 ani de căsnicie relația se conturează frumos ca o floare înmiresmată, care străluceşte în soare.

Cu ocazia aniversării nunții de flori, îi poți oferi soției buchetul de flori preferat sau o cină romantică, petale de trandafiri și lumânări parfumate, baie cu spumă și parfumuri cu note florale.

Ce semnificație are al cincilea an de căsnicie- Nunta de lemn

În al cincilea an de căsnicie se sărbătorește nunta de lemn. Lemnul este solid și flexibil, dar poate arde ușor. La fel și relația celor doi soți.

Cadouri pentru nunta de lemn: ramă de lemn, vacanță la o cabană la munte, decorațiuni din lemn, plimbări prin natură.

Ce semnificație are fiecare an de căsnicie și ce cadouri îi poți oferi partenerului la ceas aniversar
Ce semnificație are fiecare an de căsnicie și ce cadouri îi poți oferi partenerului la ceas aniversar[Sursa foto: PixaBay]

Ce semnificație are al șaselea an de căsnicie- Nunta de zahăr sau de fier

În popor se spune că la a șasea aniversare a căsniciei, relația este dulce ca zahărul și rezistentă ca fierul.

Cadouri pentru nunta de zahăr pentru soţul sau soţia ta: prăjituri, tort, scule din fier, electrocasnice sau alte obiecte din zahăr sau din fier.

Ce semnificație are al șaptelea an de căsnicie- Nunta de lână sau de cupru

Lâna și cuprul sunt bune conductoare de căldură, la fel trebuie să fie și căsnicia celor doi soți care aniversează şapte ani de la căsnicie.

Citeste si: Șerban Huidu, momente de sinceritate. Mesajul pe care i l-a transmis lui Găinușă, după ce relația lor s-a răcit- kfetele.ro

Cadouri pentru nunta de lână sau de cupru: fulare, șosete, cană din cupru, bijuterii din cupru, pulovere de lână.

Ce semnificație are al optulea an de căsnicie- Nunta de bronz sau de lut

Lutul este materialul din care Dumnezeu l-a creat pe Adam. Acesta este simbolul fertilității, iar bronzul semnifică rezistență și stabilitate, așa cum trebuie să fie relația celor ce aniversează opt ani de căsnicie.

Cadouri pentru nunta de bronz sau de lut: o vază de lut sau o figurină din bronz, o vacanță într-o tabără unde se prelucrează lutul sau o excursie la țară, într-o casă din lut. Nu ar strica nici o vizită la Muzeul Satului.

Ce semnificație are al nouălea an de căsnicie- Nunta de salcie

După 9 ani de căsnicie se celebrează nunta de salcie. Salcia se îndoaie în vânt, dar nu se rupe. Căsnicia după 9 ani devine mai rezistentă, iar soții nu se dau după cum bate vântul.

Cadouri pentru nunta de salcie: un buchet cu flori care să conțină ramuri de salcie, un coș împletit din salcie sau o vacanță în Delta Dunării.

Cum se mănâncă fructul pasiunii. 3 rețete de dulciuri cu acest fruct

Ce semnificație are fiecare an de căsnicie și ce cadouri îi poți oferi partenerului la ceas aniversar
Ce semnificație are fiecare an de căsnicie și ce cadouri îi poți oferi partenerului la ceas aniversar[Sursa foto: PixaBay]

Ce semnificație au 10 de căsnicie- Nunta de tinichea sau aluminiu

Nunta de tinichea sau aluminiu nu poate părea foarte importantă. Însă aluminiul are o specificație importantă și anume, nu ruginește. Aniversarea a zece ani de căsnicie este un eveniment important care trebuie celebrat cu mare fast.

Cadouri pentru nunta de tinichea sau de aluminiu: tabacheră, brichetă, ceas, portcard, cutie pentru cosmetice, evident, toate din aluminiu sau tinichea.

Ce semnificație au 11 de căsnicie- Nunta de oțel

Oțelul este unul dintre cele mai rezistente metale din lume, La fel și relația celor doi soți care aniversează 11 ani de căsnicie.

Cadouri pentru nunta de oţel: breloc, bijuterii, tacâmuri din oţel inoxidabil, patine, ceas, shaker pentru cocktailuri, cuburi de gheaţă din oţel și multe alte obiecte care conţin acest metal.

Ce semnificație au 12 de căsnicie- Nunta de mătase

Căsnicia trecută de 12 ani este prețioasă ca mătasea. Aniversarea a 12 ani de la căsătorie arată că relația a căpătat o importanță și este prețioasă.

Cadouri nunta de mătase: batistă, cravată, eşarfă, lenjerie intimă, bluză din mătase sau alte articole care conțin mătase.

Citeste si: Ce sunt mantrele și cum îți pot schimba felul în care gândești

Ce semnificație are fiecare an de căsnicie și ce cadouri îi poți oferi partenerului la ceas aniversar
Ce semnificație are fiecare an de căsnicie și ce cadouri îi poți oferi partenerului la ceas aniversar[Sursa foto: PixaBay]

Ce semnificație au 13 de căsnicie- Nunta de dantelă

Dantela reprezintă eleganță, frumusețe, distincție, la fel ca și relația celor care sărbătoresc 13 ani de căsnicie.

Cadouri nunta de dantelă: lenjerie intimă, mănuşi, faţă de masă, perdea, lenjerie de pat brodată cu dantelă, huse din dantelă sau alte accesorii.

Ce semnificație au 14 de căsnicie- Nunta de fildeș

Fildeșul este prețios și are o culoare superbă, la fel ca nuanța pe care a căpătat-o relația, după 14 ani de căsnicie.

Cadouri nunta de fildeș: bijuterii din fildeș, obiecte de culoarea fildeșului, excursie la Zoo sau vacanță în zonele cu elefanți.

Ce semnificație au 15 de căsnicie- Nunta de cristal

Cristalul este strălucitor și transparent, la fel ca relația celor doi soți care au împlinit 15 ani de căsnicie.

Cadouri nunta de cristal: decoraţiuni, veselă, pahare, scrumieră, vază, suport pentru lumânări din cristal, ceas de mână sau de buzunar cu capac din cristal, bijuterii Swarovski sau orice bijuterii cu pietre albe, transparente.

Ce semnificație au 20 de căsnicie- Nunta de porțelan

Porţelanul simbolizează încredere și devotament. Cei doi soți care aniversează 20 de ani de căsnicie au învățat ce este respectul și încrederea.

Cadouri pentru nunta de porţelan: ceainic şi ceşti, set de farfurioare, bijuterii pictate, un ceas-obiect de artă din porţelan, globuri pentru lustră, sfeşnic din porţelan sau o excursie în China, patria celui mai fin porţelan.

Ce semnificație are fiecare an de căsnicie și ce cadouri îi poți oferi partenerului la ceas aniversar
Ce semnificație are fiecare an de căsnicie și ce cadouri îi poți oferi partenerului la ceas aniversar[Sursa foto: PixaBay]

Ce semnificație au 25 de căsnicie- Nunta de argint

Argintul semnifică înțelepciune și trăinicie. Aceste calități le-au dobândit și cei doi soți care sunt împreună de 25 de ani.

Cadouri pentru nunta de argint: verighetele din argint care se poartă pe inelar, lângă verigheta din aur, pentru tot restul vieţii. Sunt “permise”, suplimentar, şi alte bijuterii din argint, cu sau fără pietre (semi)preţioase, ori alte obiecte simbolice: o fotografie de cuplu sau una în care apar şi copiii prinsă în ramă din argint, un ceas, un stilou, butoni de cămaşă, decoraţiuni din argint.

Ce semnificație au 30 de căsnicie- Nunta de perle

Perla reprezintă rezultatul muncii scoicii care adună nisipul bob cu bob. Cei care sunt împreună de 30 de ani, culeg roadele relației lor. Cuplul este rezistent la orice încercare a timpului.

Cadouri pentru nunta de perle: bijuterii cu perle, butoni cu perle chiar şi artificiale, bijuterii sau alte obiecte cu aspect perlat/sidefat (ramă foto, oglindă cu ramă, cuţit pentru hârtie) etc.

Ce semnificație au 40 de căsnicie- Nunta de rubin

Rubinul este piatra curajului şi simbol al relaţiilor care nu s-au descurajat şi nu s-au destrămat după atât de mulţi ani împreună.

Cadouri pentru nunta de rubin: flori în culoarea rubinului, bijuterii încrustate cu rubin (tradiţia spune că ar trebui montate pe verighete atâtea rubine câţi copii au soţii împreună), decorarea casei sau a sălii de restaurant în care este organizată nunta aniversară în roşu-rubiniu, un vin de colecţie sau o şampanie roşie.

Ce semnificație are fiecare an de căsnicie și ce cadouri îi poți oferi partenerului la ceas aniversar
Ce semnificație are fiecare an de căsnicie și ce cadouri îi poți oferi partenerului la ceas aniversar[Sursa foto: PixaBay]

Ce semnificație au 50 de căsnicie- Nunta de aur

Aurul semnifică bogăţie, căldură și iubire veșnică. La acest stadiu a ajuns și relația celor care au trăit 50 de ani împreună.

Cadouri pentru nunta de aur: bijuterii din aur, tacâmuri din argint suflat cu aur, ceas din aur (sau măcar placat cu aur), eşarfă, cravată, bluză din mătase aurie etc.

Ce semnificație au 60 de căsnicie- Nunta de ametist

Ametistul este asociat cu stabilitatea, trăinicia, pacea interioară, calităţi dovedite din plin de cuplurile care au reuşit să reziste atâta amar de vreme.

Cadouri pentru aniversare nunta de ametist: orice obiect pe gustul soților, dar neapărat în nuanţe de mov.

Ce semnificație au 70 de căsnicie- Nunta de platină

Cel mai scump şi mai durabil metal preţios e alegerea perfectă pentru a simboliza această aniversare.

Cadouri pentru aniversare nunta de platină: orice obiect din platină, fie el cât de mic.

Ce semnificație au 75 de căsnicie- Nunta de diamant

Piatra preţioasă cu cea mai mare duritate îşi trage numele din grecescul “adamas” – “de neînvins”. Aşa e şi căsnicia care a ajuns până aici.

Cadouri pentru aniversare nunta de diamant: o petrecere de pomină, la care să vină toţi copiii, nepoţii şi strănepoţii. Familia e cea mai importantă pentru cuplul ajuns la această vârstă şi iubirea celor dragi e mai de preţ decât orice diamant.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Feng Shui 2022. Tehnici Feng Shui pe care e bine să le aplici în Anul Tigrului de Apă

Ce sunt mantrele și cum îți pot schimba modul în care transmiți mesaje către Univers

Compatibilitate zodii 2021. Semnele zodiacale care vor simți o atracție magică

Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții. Legătura dintre vis și realitate

Vestea dimineții despre Cătălin MĂRUȚĂ! Este informația momentului despre celebra vedetă de la PRO TV

„M-am umflat tot.” Cum s-a afișat Liviu Vârciu pe rețelele de socializare. Greșeala pe care a făcut-o în vacanță

Cum își BAT JOC PRIMARII de cetățeni. Legea îi OBLIGĂ, dar AMENZILE sunt RIDICOL de MICI

Compatibilitate zodii 2021. Semnele zodiacale care vor simți o atracție magică

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies