Vedete

Semnificatia numelui: ce reprezinta numele George? Aceasta este una dintre marile curiozitati ale romanilor.

Ce reprezinta numele George? In jur de 1 milion de romani isi serbeaza ziua onomastica pe 23 aprilie.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: Lili Lascar


Semnificatia numelui: ce reprezinta numele George? Aceasta este una dintre marile curiozitati ale romanilor.icon photo

Sfantul Mare Mucenic Gheorghe a fost, conform izvoarelor scrise, un soldat roman care a fost condamnat la moarte pentru ca nu a vrut sa se lepede de credinta crestina.

Acesta a fost canonizat, iar acum este unul dintre cei mai venerati sfinti ai crestinismului, patron a numeroase tari si orase.

Sfantul Gheorghe a fost de asemenea divinizat de cruciati si este sarbatorit de bisericile traditionale, de obicei, pe 23 aprilie. Ei bine, cu siguranta multi s-au intrebat ce reprezinta numele George, un nume extrem de popular si in Romania.

Ce reprezinta numele "George"? Uite care este legenda sfantului Gheorghe.

Prenumele masculin George este de origine greaca, de la Georgios, iar semnificatia sa este fermier sau lucrator al pamantului. O alta interpretare a numelui George este conducator, iar originea slava.

Sfantul Gheorghe apare cel mai des in icoane omorand un balaur sinistru. Se povesteste ca demult, s-a ivit din undele involburate ale unei ape, un monstru cumplit care manca oamenii ce treceau pe langa apa aceea. Toti erau ingrozitit si nu-si mai puteau duce traiul pe acele meleaguri. Prin minune, insa, a aparut Sfantul Gheorghe, in chip de ostas luminos, calare pe un cal si cu o sulita in mana.

Repezindu-se spre fiara, a rapus-o dintr-o lovitura. De atunci Sfantul Gheorghe este pictat in icoane cum rapune balaurul. In acest fel icoana ne spune ca binele invinge intotdeauna raul. In lume exista multe lucruri cumplite, dar mai devreme sau mai tarziu, Dumnezeu le pune capat.

Daca ne rugam cu credinta, sfintii ne sar imediat in ajutor, iar raul si necazul din viata noastra se risipesc ca un fum. Icoana Sfantului Gheorghe ne indeamna la lupta impotriva raului si a pacatului, aminindu-ne ca, de fapt, crestinul este un „ostas” al lui Hristos, ce lupta mereu cu ispitele.

Sfantul Mare Mucenic Gheorghe este un exemplu de barbatie si curaj, fiind si protectorul armatei, iar sarbatoarea sa este primavara, pe data de 23 aprilie, zi praznuita de sute de ani, cu mare sfintenie, de toti romanii.

Legenda sfantului Gheorghe, dar si "ce reprezinta numele George?" sunt unele dintre curiozitatile cele mai mari ale oamenilor. Sfantul Gheorghe este un element important al crestinismului si un simbol al credintei, onoarei si al loialitatii.

De la numele Gheorghe deriva Georgeta, Georgiana, Geta, Gina, Gelu, Geo, Gica si Gherghina. Aproximativ 1 milion de romani isi serbeaza ziua onomastica pe data de 23 aprilie. 

 
Dovada care spulberă zvonul că Oana Roman s-ar fi despărţit de soţul ei! Uite în ce ipostaze i-am surprins la restaurant! Au făcut show pe muzică lăutărească VIDEO EXCLUSIV! icon video

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Astăzi, în ultimul episod din “Mireasa din Istanbul”! Lecţie de viaţă pentru Adem! În această seară, de la ora 20:00, la Kanal Dicon photo

Vedete

Astăzi, în ultimul episod din “Mireasa din Istanbul”! Lecţie de viaţă pentru Adem! În această seară, de la ora 20:00, la Kanal D

În această seară, de la ora 20:00, Kanal D difuzează ultimul episod al serialului ”Mireasă din Istanbul”.

Titlu secțiune