
In articol:
- Care este decizia judecătorească în vederea sesizărilor de plagiat
- Ce a declarat Sorin Cîmpeanu despre decizia Curții de Apel
Decizia judecătorească care vizează sesizările de plagiat au fost aspru comentate de către Sorin Cîmpeanu. Ministrul Educației este de părere că după faptă, și răsplată, așadar a făcut o declarație publică despre premierul Nicolae Ciucă.
Care este decizia judecătorească în vederea sesizărilor de plagiat
Curtea de Apel București a anulat sesizările de plagiat depuse împotriva premierului Nicolae Ciucă, după ce tot acesta a cerut anularea lor. Jurnalista Emilia Șercan a analizat teza de doctorat a premierului și a demonstrat că zeci de pagini din lucrare sunt plagiate, iar cursul procesului deschis împotriva lui Nicolae Ciucă depinde de persoana căruia îi va fi repartizat dosarul.
Ce a hotărât Curtea de Apel București cu privire la sesizările de plagiat
„Chiar dacă în acest moment aceste decizii sunt suspendate, respectiv anulate printr-o decizie a Curții de Apel, și chiar dacă dosarul acesta va merge la Înalta Curte unde probabil va dura un an, un an și ceva până se va soluționa definitv, asta nu înseamnă că orice persoană din România nu poate să depună o nouă sesizare de plagiat referitoare la teza de doctorat a domnului Nicolae Ciucă”, a declarat jurnalista Emilia Șercan.
Procesul fusese deschis de șeful Guvernului la Curtea de Apel București împotriva Ministerului Educației și a UEFISCDI. Pe site-ul CAB apare mențiunea că recursul depus de UEFISCDI a fost înregistrat vineri, 22 iulie. Următorul rol îl va juca Înalta Curte de Casație și Justiție, care va stabili dacă sesizările privind plagiatul din teza lui Nicolae Ciucă sunt necesare verificării sau nu.
Ce a declarat Sorin Cîmpeanu despre decizia Curții de Apel
Un jurnalist l-a întrebat pe Sorin Cîmpeanu ce părere are despre guvernul condus de un posibil plagiator și care va fi acțiunea sa în demersul acestui lucru.
„Mă simt ca o persoană care îşi doreşte ca adevărul să iasă la iveală. Ministerul Educaţiei, prin Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării, a făcut deja recurs la o primă decizie a instanţei. Există interesul, prin această susţinere în recurs, ca lucrurile să fie clarificate la Înalta Curte. Indiferent care va fi decizia, indiferent despre cine este vorba, oricine a greşit din această perspectivă a plagiatului, trebuie să plătească”, a declarat Ministrul Educației.
În noua lege a Educației, Sorin Cîmpeanu anunță că plagiatul va fi detectat de către universități, ele având această sarcină de acum, iar deciziile vor putea fi contestate la Comisia Națională de Etică a Titlurilor Universitare.
sursă: libertatea.ro