Sex în post. Este sau nu păcat să ai relații intime

Iată ce spun cărtile sfinte, dar si biserica, despre relatiile intime din perioada de abstinenta de la placerile vietii.

Autor: A.M.

In articol:

Sex în post. Iată ce spun cărtile sfinte, dar si biserica, despre relatiile intime din perioada de abstinenta de la placerile vietii.
Perioada de post este una care face referire mai mult la alimentatie, insa tot mai multa lume se intreaba daca a face sex in post este considerat un pacat.


Asadar, in perioadele de Post, cum ar fi Postul Pastelui sau cel al Craciunului, este indicat sa nu faci sex in post.

Sex in post. Ce spun cartile sfinte despre relatiile trupesti

Sfantul Apostol Pavel, in Epistola Întaia către Corinteni, face referire la desfrau si interzise relatiile intime in perioadele de cainta.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

“Bine este pentru om să nu se atingă de femeie. Dar din cauza desfrânării, fiecare să-şi aibă femeia sa şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul său. Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea şi femeia bărbatului. Femeia nu este stăpână pe trupul său, ci bărbatul; asemenea nici bărbatul nu e stăpân pe trupul său, ci femeia. Să nu vă lipsiţi unul de altul decât cu bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu Postul şi cu rugăciunea, şi iarăşi să fiţi împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina

neînfrânării. Celor necăsătoriţi şi văduvelor le spun: bine este pentru ei să rămână ca mine. Dacă nu pot să se înfrâneze, să se căsătorească. Că mai bine e să se căsătorească, decât să ardă. Iar celor căsătoriţi, le poruncesc, nu eu, ci Domnul: femeia să nu se despartă de bărbat! Iar dacă s-a despărţit, să rămână nemăritată, sau să se împace cu bărbatul său; tot aşa bărbatul să nu-şi lase femeia”.


Sex in post. Cand sunt permise relatiile intime

Abstinenta in timpul postului este recomandata pentru o cainta totala. Insa trebuie sa tinut cont si de parerea partenerului de viata si alegerile sale. Daca nu puteti face acest lucru de comun acord, atunci sexul in post trebuie privit cu mai multa ingaduinta.
Altfel, exista pericolul sa apara infidelitatea.

"Din cauza desfranarii, fiecare sa-si aiba femeia sa si fiecare femeie sa-si aiba barbatul sau.

Barbatul sa-i dea femeii iubirea datorata, asemenea si femeia barbatului. Femeia nu este stapana pe trupul sau, ci barbatul; asemenea nici barbatul nu este stapan pe trupul sau, ci femeia. Sa nu va lipsiti unul de altul, decat cu buna invoiala pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea, si iarasi sa fiti impreuna, ca sa nu va ispiteasca satana, din pricina neinfranarii voastre. (I Corinteni 7, 2-5; 12-16).

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cele mai geloase zodii. Nativii din HOROSCOP care nu acceptă trădarea

Înfiorător! Doi tineri au căzut de la balcon în timp ce făceau sex! Cum au fost găsiți

Scene explicite de amor! Dana Rogoz a fost protagonista, iar imaginile i-au luat prin surprindere pe fani

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

Decizia momentului despre CERTIFICATUL VERDE! Anunțul făcut de Rafila astăzi, 3 decembrie

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Doliu uriaș în România: Miliardarul a murit în chinuri. „Îngerul” copiilor nevoiași a lăsat un gol imens în sufletul tuturor FOTO

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies