Sfântul Ciprian 2022. Tradiții și superstiții. Ce este bine să faci pe 2 octombrie ca să te protejezi de duhurile rele

Sfântul Ciprian 2022. Iată de ce tradiții și superstiții este bine să ții cont de Sfântul Ciprian ca să te protejezi de blesteme și de duhurile rele!

Autor: Georgiana Anton

In articol:

Sfântul Ciprian 2022. Iată de ce tradiții și superstiții este bine să ții cont de Sfântul Ciprian ca să te protejezi de blesteme și de duhurile rele!

Cine a fost Sfântul Ciprian

Sfântul Ciprian este prăznuit pe data de 2 octombrie, ocazie în care credincioșii o pomenesc și pe Sfânta Iustina, având în vedere că cei doi martiri au murit pe 2 octombrie 304.

Sfântul Mucenic Ciprian a trăit pe vremea împăratului Dioclețian și este cunoscut ca un mare vrăjitor, care jertfea copii în numele diavolului. Momentul în care Sfântul Ciprian s-a decis să se convertească la creștinism a fost după ce a încercat să-i facă vrăji de dragoste Sfintei Iustina, fără a acestea să-i reușească.

Sfântul Ciprian 2022. Tradiții și superstiții. Ce este bine să faci pe 2 octombrie ca să te protejezi de duhurile rele

Sfântul Ciprian 2022. Tradiții și superstiții. Ce este bine să faci pe 2 octombrie ca să te protejezi de duhurile rele

[Sursa foto: doxologia.ro]

Citeste si: Calendar Ortodox OCTOMBRIE 2022. Pe ce dată pică Sfânta Parascheva?

Sfântul Ciprian 2022. Tradiții și superstiții

  • Pe 2 octombrie, credincioșii obișnuiesc să-și stropească hainele și obiectele din casa cu apă sfințită ca să fie feriți de duhurile rele.
  • Una dintre superstițiile de Sfântul Ciprian este că dacă o persoană găsește în casă un obiect care nu îi aparține, trebuie să îl ardă imediat și să dea cu tămâie în toată casa. Se spune că astfel de obiecte sunt semnul că cineva a făcut farmece persoanei în cauză.
  • Se spune că Sfântul Ciprian protejează credincioșii de farmece și blesteme, dar și de boli grave. Pe 2 octombrie, rugăciunile catre Sfântul Mucenic Ciprian au cea mai mare putere.
  • Rugăciunile către Sfântul Ciprian ajută și femeile care își doresc să rămână însărcinate.
  • Pe 2 octombrie, credincioșii obișnuiesc să meargă să se roage la racla cu moaștele Sfântului Ciprian. Mâna dreaptă a sfântului se află la Biserica Sfântul Ciprian din Capitală. În fiecare an, în ziua în care este pomenit sfântul, sute de credincioși vin la biserică să se roage pentru a fi feriți de farmece și blesteme, dar și pentru sănătate.
  • Potrivit Bisericii Ortodoxe, credincioșii care își doresc că dorințele să le fie împlinite este bine să țină post negru înainte cu trei zile de a merge la racla cu moaștele Sfântului Ciprian.

Citeste si: Cum protejăm alunițele. Cinci reguli sfinte de care să ții cont

Citeste si: “Am o viață foarte activă.” Cristi din Banat, despre ocupația lui din Spania, și motivul pentru care a dispărut din luminile reflectoarelor- kfetele.ro

Citeste si: Ana Maria Pantaze, croitoreasa care a câștigat „Românii au talent”, este șomeră. Nu mai are nimic din cei 120000 de euro câștigați- bzi.ro

Sfântul Ciprian 2022. Rugăciune împotriva farmecelor și a blestemelor

Stăpâne Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule și Chivernisitorule a toate, Sfânt și slăvit ești; Împăratul împăraților și Domnul domnilor, slavă Ție! Tu, Cel ce locuiești în lumina cea nepătrunsă și neapropiată, pentru rugăciunea mea, a smeritului și nevrednicului robului Tău, depărtează demonii și stinge viclenia lor de la robii Tăi; revarsă ploaie la bună vreme peste tot pământul și fă-l să-și dea roadele lui; copacii și viile să-și dea deplin rodul lor; femeile să fie dezlegate și eliberate de nerodirea pântecelui; acestea și toată lumea mai întâi fiind dezlegate, dezleagă și toată zidirea de toate legăturile diavolești.

 

Și dezleagă pe robul Tău (numele), împreună cu toate ale casei lui, de toate legăturile satanei, ale magiei, ale farmecelor și ale puterilor potrivnice. Împiedică Tu, Doamne Dumnezeul părinților noștri, toată lucrarea satanei, Tu, Cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vrăji și de toate lucrările satanicești și de toate legăturile lui, și distruge toată lucrarea vicleană prin pomenirea Prea Sfântului Tău nume, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh!

 

Așa, Doamne, Stăpâne a toate, auzi-mă pe mine nevrednicul slujitorul Tău și dezleagă pe robul Tău (numele) de toate legăturile satanei și dacă este legat în Cer, sau pe pământ, sau cu piele de animale necuvântătoare, sau cu fier, sau cu piatră, sau cu lemn, sau cu scriere, sau cu sânge de om, sau cu al păsărilor sau cu al peștilor, sau prin necurăție, sau în alt chip s-au abătut asupra lui, sau dacă din altă parte au venit, din mare, din fântâni, din morminte, sau din orice alt loc, sau dacă au venit prin unghii de om, de animal, sau gheare de pasăre, sau prin șerpi (vii sau morți), sau prin pământul morților, sau dacă au venit prin străpungere de ace, dezleagă-le pentru totdeauna, în ceasul acesta, Doamne, cu puterea Ta cea mare!

Tu Doamne, Dumnezeul nostru, Care cunoști și știi toate, dezleagă, sfărâmă și distruge acum lucrările magiei, iar pe robul Tău (numele) păzește-l, cu toți ai casei lui, de toate uneltirile diavolești.

Zdrobește cu însemnarea cinstitei și de viață făcătoarei Cruci toate puterile potrivnicilor. Pustiește, distruge și depărtează pentru totdeauna toate lucrările magiei, vrăjitoriei și fermecătoriei de la robul Tău (numele).

Așa, Doamne, auzi-mă pe mine păcătosul slujitorul Tău și pe robul Tău, cu toți ai casei lui, și dezleagă-i de demonul de amiază, de toată boala și de tot blestemul, de toată mânia, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lăcomia, neputința, prostia, neînțelepciunea, mândria, cruzimea, nedreptatea, trufia, și de toate rătăcirile și greșelile, știute și neștiute, pentru Sfânt numele Tău, că binecuvântat ești în veci.

Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție! Amin.

 

sursă:  doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum iți dai seama că te place un nativ Taur. Te va ignora la început

Brigitte Pastramă, pe culmile luxului! Vedeta și-a luat casă de 400.000 de euro în Dubai și un bolid de 150.000 de euro: „Era o achiziție pe care mi-o doream de mult”

Luis Gabriel și Haziran, schimbări de ultim moment pentru botezul fiului lor: ”N-am mai putut” Ce se întâmplă și cu nunta cuplului de artiști

De mâine se întoarce roata. 4 zodii vor fi pe val

DOLIU NAȚIONAL: A murit unul dintre cei mai mari actori din ROMÂNIA

Se oferă 5.000 de euro de persoană! Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului, în urmă cu puțin timp. Cine va putea beneficia de bani

Incredibil! Cât a ajuns să coste un brad de Crăciun

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies