Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica, 3 decembrie 2021. Pelerinaj la Mănăstirea Cernica din Ilfov

Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica 2021. Sărbătoarea are loc pe 3 decembrie.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica 2021. Pelerinaj la Mănăstirea Cernica din Ilfov, la sărbătoarea Sf. Cuvios Gheorghe de la Cernica.

Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica este prăznuit de Biserica Ortodoxă Română la data de 3 decembrie.

Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica 2021

Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica este un sfânt român, care a trăit în călugărie la mai multe mănăstiri din Moldova și Țara Românească, mai exact la Mănăstirea Cernica și Căldărușani, unde a ocupat funcția de stareț.

Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica este originar din Transilvania, fiind născut la Săliștea Sibiului, în anul 1730, din părinți cu credință în Dumnezeu. Însă, o mare parte din viață și-a trăit-o în mănăstire, relatează orthodoxwiki.org.

Cuviosul Gheorghe de la Cernica a plecat din această lume pe 3 decembrie 1806, iar moaștele sale se află la Mănăstirea Cernica. Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca Sf Cuvios Gheorghe de la Cernica să fie canonizat în anul 2005.

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox DECEMBRIE 2021. Sfântul Gheorghe de la Cernica, printre cele mai importante sărbători ale lunii decembrie

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica

Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica

[Sursa foto: basilica.ro]

Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica 2021. Pelerinaj

În fiecare an, la sărbătoarea Cuviosului Gheorghe de la Cernica se organizează pelerinaje la moaștele sfântului, care se află la Mănăstirea Cernica din județul Ilfov.

Mănăstirea Cernica, din apropierea Capitalei, se află pe Lista monumentelor istorice din România, fiind ridicată în anul 1608 de către Mihai Viteazul, Cernica Știrbei și de soția sa, Chiajna, potrivit wikipedia.org.

În cimitirul mănăstirii Cernica se află mormintele a multor personalități românești, precum: pictorul Ion Țuculescu, mitropolitul Nifon, teologul Dumitru Stăniloae, scriitorul Gala Galaction, pianistul Johnny Răducanu, cântărețul Zavaidoc, actrița Stela Popescu

, regizorul Geo Saizescu, traducătorul Stelian Gruia, academicianul Emilian Popescu și Marioara Murărescu.

Citeste si: Zile libere 2022: Mai multe zile libere în plus față de 2021! Lista completă a liberelor legale de la stat pentru anul viitor

Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica

Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica

[Sursa foto: ziarullumina.ro]

Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica 2021. Rugăciune

Sfinţilor români, plăcuţi ai lui Dumnezeu, podoaba neamului nostru şi rodirea lui cea mai de preţ: mucenici, care v-aţi dat viaţa pentru Stăpânul Hristos; ierarhi, care ne-aţi păstorit cu sfinţenie; cuvioşi, care v-aţi nevoit ca nişte îngeri în trup; mărturisitori, care aţi mărturisit dreapta credinţă; voievozi, care aţi apărat Biserica şi neamul, toţi acum staţi înaintea Tronului Preasfintei Treimi; rugaţi-vă să fim iertaţi de păcate şi să ne întoarcem la lucrarea faptelor bune.

Credem şi mărturisim că voi, sfinţilor români, care aţi odrăslit din neamul nostru, sau aţi venit pe plaiurile ţării noastre pentru a ne lumina viaţa şi a întări credinţa cu moaştele voastre, împreună cu Sfinţii Apostoli Andrei şi Filip, care ne-au vestit nouă cuvântul Evangheliei Domnului, vă rugaţi pentru noi cu dragoste şi sunteţi ajutători şi buni mijlocitori ai noştri înaintea lui Dumnezeu. Luaţi întărire de nedejde şi împreună rugătoare pe Maica Domnului, la toate greutăţile şi încercările care se abat asupra noastră; nu cerem să fim păziţi de cele îngăduite spre pocăinţă şi spre întoarcere la Dumnezeu, ci păziţi-ne de răutatea şi invidia vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi. Izbăviţi-ne cu rugăciunile şi mijlocirile voastre de venirea altor neamuri asupra noastră şi de războiul dintre noi, de secetă şi de cutremur, de potop şi de foc, de boală şi de orice necaz care strică aşezarea noastră sufletească.

Iată, Îl mâhnim pe milostivul Dumnezeu cu nenumarate păcate: cu uciderea de prunci, cu desfrânarea ruşinoasă, cu furturi şi viclenii, cu minciuni şi orice faptă rea. Ne-am îndepărtat de Dumnezeu şi de Biserica Sa, de aceea vă rugăm să cereţi pentru noi iertare de păcate, vreme de pocăinţă şi râvnă pentru orice faptă bună. Să ne abateţi de la răutăţi şi să ne întoarceţi la dragoste de Dumnezeu, de Sfânta Sa Maică şi de Biserica Ortodoxă strămoşească. Să nu fie hulit Dumnezeu printre neamuri din pricina noastră, ci mai ales să se slăvească Preasfânt numele Său prin vieţuirea şi faptele noastre aşa cum voi, Sfinţilor români, aţi slăvit pe Dumnezeu prin vieţuirea şi faptele bune săvârşite în viaţa pământească.

Astfel, ridicându-ne la cinstea dintâi, să vă aducem mulţumiri şi laude vouă, iubiţii noştri Sfinţi români, slăvind pe Dumnezeu cel Unul în Treime, Tatăl şi Fiul şi Duhul Sfânt, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies