Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena 2021. Ce este bine să dai de pomană la marea sărbătoare de pe 21 Mai

Ce se dă de pomană la sărbătoarea Sfințiilor Împăraţi Constantin şi Elena?

Ce este bine să dai de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena
Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena[Sursa foto: Profimedia]
Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Pe data 21 mai, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinții Împărați Constantin și Elena, care sunt slăviți ca și Apostolii. În această zi, credincioșii obișnuiesc să dea de pomană pentru sufletele celor plecați dintre noi.

Ce este bine să dai de pomană la marea sărbătoare de pe 21 Mai

Potrivit, calendarului popular, în ziua Sfințiilor Împărați Constantin și Elena se dă de pomană lucruri oamenilor săraci, pentru sufletele celor adormiți. Pomana se face în memoria celor plecați dintre noi și este o tradiție care s-a făcut, se face și se va mai face mult timp de acum încolo.

Citeste si: Pe ce dată este Înălţarea Domnului în 2021? Sărbătoarea are loc la 40 de zile de la Paşte

Cei care vor să dea de pomană pentru cei care nu mai sunt printre noi, trebuie să respecte niște reguli foarte bine stabilite. Această acțiune constă într-un act de milostenie și se face pentru a oferi un ajutor celor vii.

De obicei, pomana este efectuată de către rude, care pomenesc memoria celor trecuți în neființă.

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

De sărbătoarea sfințiilor Constantin și Elena se pot da de pomană lucruri în funcție de posibilitățile și dragostea celor care fac pomenirea. De obicei se împart vase cu mâncare pentru cei apropiați, sau pentru persoanele nevoiașe.

Ce este bine să dai de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena

Cei mai credincioși  ortodocși a căror rude le-au murit, plătesc la biserică pomelnice care urmează a fi citite în timpul slujbei Sfintei Liturghii.

Citeste si: Rugăciune pentru iertarea păcatelor celor adormiți. Cum să te rogi pentru cei trecuți în neființă

Sfinții Constantin și Elena sunt cunoscuți drept cei care au dat libertate creștinismului, iar despre mama lui Constantin, Elena se spune că a fost prima femeie care și-a eliberat sclavii și a ajutat creștinii torturați.

Rugăciunea rostită pentru Sfinții Constantin și Elena

Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră şi folositorii noştri; voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiţi în nevoi şi ne ajutaţi. Voi sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori; pentru aceasta cădem înaintea voastră cu lacrimi, rugându-vă să nu încetaţi a ne ajuta nouă, neputincioşilor, ci mijlociţi la Dumnezeu şi la Preacurata Lui Maică şi Pururea Fecioară Maria, ca şi pe noi să ne păzească fără prihană şi pe toţi să ne întărească în credinţă, până la sfârşitul vieţii, spre mântuirea sufletelor noastre. Amin!

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Vera Miron, la un pas de leșin în direct. Cătălin Cazacu a purtat-o pe brațe la canapea: "Sunați la 112!" VIDEO

Cine este Dean Bowman, finalistul de la Românii au Talent 2021, sezonul 11. Newyorkez-ul: „Îl sărbătoresc pe Dumnezeu prin muzică!”

Calendar Ortodox 26 iulie 2021. Mare sărbătoare la Mănăstirea Muscel din Argeș

Horoscop Zilnic Luni 26 Iulie 2021: Taurii reuşesc să termine un proiect foarte important, Peştii sunt foarte activi şi reuşesc să se ocupe de foarte multe lucruri

Veste BOMBĂ pentru cei vaccinaţi cu PFIZER! Este răsturnare totală de situație. Cei cu ambele doze trebuie să știe

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

S-a prăbușit un meteorit în Norvegia. Experții s-au întrunit de urgență. „A fost o nebunie”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies