Si alti artisti au avut probleme grave cu ficatul, asemanatoare cu cele ale Ilenei Ciuculete. Cristi Minculescu si Mike Angelo au reusit sa faca transplant de ficat la timp!

In ciuda celor trei zile care s-au scurs de la moartea fulgeratoare a Ilenei Ciuculete semnele de intrebare continua sa apara unul dupa altul. Sunt multi cei care se intreaba cum a fost posibil ca o artista cu aspect foarte ingrijit, sa nu puna pret pe sanatate si sa descopere ca are o suferinta cronica atunci cand aceasta a devenit galopanta si nu a mai fost nimic de facut.

Autor: S.A.

In lumea artistilor din Romania au existat si alte cazuri de cantareti cu afectiuni hepatice cronice, insa, acestia le-au depistat din timp si au facut tot ceea ce le-a stat in putere sa-si salveze viata.

Cel mai bun exemplu este cel al lui Cristi Minculescu, liderul trupei Iris care a suferit un transplant de ficat. Se intampla in urma cu 8 ani, in 2009, cand artistului i-au fost descoperite chisturi pe ficat si rinichi, afectiuni care ii punea viata in pericol. Pe scurt, ficatul lui Cristi Minculescu se spune ca ajunsese sa cantareasca 20 de kilograme, iar unica sansa la viata era un transplant de ficat. Norocul a facut ca sotia lui Minculescu, Rodica, sa descopere, in urma analizelor, ca este compatibila cu sotul ei, donandu-i acestuia o parte din ficatul ei. A urmat interventia de transplant, realizata in Germania, in timpul careia medicii au scos ficatul de 20 de kilograme a lui Minculescu si l-au inlocuit cu o bucata de 700 de grame din organul sotiei lui.

Operatia a fost un succes, iar Cristi Minculescu si-a revenit uimitor de repede. La fel si sotia sa.

Un alt caz de transplant de ficat reusit este cel al cantaretului Mike Angelo. Pacientul avea pe atunci varsta de 26 de ani, insa, in ciuda tineretii sale el fusese diagnosticat cu ciroza de gradul IV si dubla hepatita (B si D), transplantul de ficat fiind singura sa sansa la viata.

Cu ajutorul prietenilor, Mike a ajuns sa fie internat la un spital din Munchen. Dupa ce a intrat de doua ori in coma intr-o saptamana, intr-un final, medicii au gasit donatorul compatibil si au realizat transplantul de ficat, interventie care i-a dat acestuia sansa la o noua viata.

Desi transplantul de ficat poate face minuni in majoritatea afectiunilor hepatice grave, in situatia Ilenei Ciuculete aceasta interventie nu ar mai fi fost posibila.

Artista a descoperit ca este purtatoare a virusului Hepatitei C si ca are ciroza galopanta cand era mult, mult, prea tarziu.

 

 

 

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies