kanald.ro
Stiri
Si tu pui asta in salata de boeuf? Faci o mare greseala si ii strici tot gustul
Iata cum se pregatete corect salata de boeuf.
Ingrediente:
un kg cartofi
4 morcovi
o radacina de telina
200 g mazare
5 castraveti murati
200 g carne de vita
maineza din 3 oua.
Mod de preparare:
Pentru salata de boeuf cu carne de vita cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa multa, in vas acoperit.Separat, carnea si restul legumelor se pun la fiert, ca pentru supa. Apoi s escurg bine si se toaca marunt. Dupa ce s-au fiert, cartofii se curata de coaja si se taie si ei marunt, iar castravetii se taie in doua, se pun in strecuratoare si dupa ce s-au scurs, se toaca marunt.Legumele taiate, carnea si jumatate din cantitatea de maioneza se amesteca, s elasa 10 minute, dupa care se potriveste gustul cu sare. Apoi, se aseaza pe un platou si se niveleaza cu un cutit cu lama lunga trecut prin apa rece. Se acopera cu restul maionezei care, la fel se niveleaza cu un cutit cu lama lunga. Decorarea finala la salata de boeuf este obligatorie, dupa imaginatia fiecarei gospodine.
Salata de boeuf cu carne de vita se serveste rece.