WowNews logo WOWnews
Stories
Si tu pui asta in salata de boeuf? Faci o mare greseala si ii strici tot gustul

Stiri

Si tu pui asta in salata de boeuf? Faci o mare greseala si ii strici tot gustul

Salata de boeuf, inspirata de bucataria frantuzeasca, este unul din cele mai iubite preparate de pe masa romanilor de sarbatori. Numele „boeuf” inseamna vita, motiv pentru care aceasta salata trebuie pregatita doar cu carne de vita si nu din pui sau porc.
Iata cum se pregatete corect salata de boeuf.

Ingrediente:

un kg cartofi
4 morcovi
o radacina de telina
200 g mazare
5 castraveti murati
200 g carne de vita
maineza din 3 oua.

Mod de preparare:

Citeste si: Oana Lis a ajuns de urgență la spital! Ce a pățit vedeta TV și cu ce probleme se confruntă acum? "Nu am dormit toată noaptea!" - kfetele.ro

Pentru salata de boeuf cu carne de vita cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa multa, in vas acoperit.Separat, carnea si restul legumelor se pun la fiert, ca pentru supa. Apoi s escurg bine si se toaca marunt. Dupa ce s-au fiert, cartofii se curata de coaja si se taie si ei marunt, iar castravetii se taie in doua, se pun in strecuratoare si dupa ce s-au scurs, se toaca marunt.Legumele taiate, carnea si jumatate din cantitatea de maioneza se amesteca, s elasa 10 minute, dupa care se potriveste gustul cu sare. Apoi, se aseaza pe un platou si se niveleaza cu un cutit cu lama lunga trecut prin apa rece. Se acopera cu restul maionezei care, la fel se niveleaza cu un cutit cu lama lunga. Decorarea finala la salata de boeuf este obligatorie, dupa imaginatia fiecarei gospodine.

Salata de boeuf cu carne de vita se serveste rece.

culinar.ro