Sierra, câinele care a detectat cancerul stăpânei sale de trei ori

O femeie îi datorează viaţa câinelui ei.

Distribuie pe:

Autor: M. B.

 
„Îi datorez viaţa acestui câine. A fost un dar ceresc pentru mine. Nu s-a înşelat niciodată”, a spus Stepanie Herfel despre husky-ul ei siberian, Sierra. Şi cum Sierra a ajutat la diagnosticarea lui Stephanie cu cancer de trei ori, este greu să nu fii de acord.
 
Herfel, o femeie din Wisconsin (SUA), în vârstă de 52 de ani, a observat prima oară comportamentul ciudat al câinelui în 2013. 
 
„Şi-a dus nasul în partea de jos a abdomenului meu şi a mirosit cu atâta atenţie, încât am crezut că am vărsat ceva pe haine”, a declarat Herfel pentru Milwaukee Journal Sentinel.
 
Câinele a continuat să facă aşa încă de două ori, iar apoi a fugit şi s-a ascuns. Intrigată de comportamentul câinelui şi fiindcă nu se simţea prea bine de ceva vreme, Herfel a decis să meargă la medic. Ginecologul i-a spus că are un chist ovarian şi i-a prescris un tratament.
 
 
Însă când Stephanie s-a întors acasă cu medicaţia, Sierra a început din nou să se comporte ciudat. Câinele s-a făcut covrig şi s-a ascuns în dulapul stăpânei sale. Îngrijorată de comportamentul animalului, femeia s-a întors la ginecolog. După mai multe controale amănunţite, s-a confirmat că Herfel suferea de cancer ovarian în stadiul al treilea.
 
„M-am speriat şi eu când am văzut-o atât de speriată. Aşa că am mers la ginecolog şi, după câteva săptămâni şi nişe teste, pe 11 octombrie 2013, am primit şocată vestea că aveam cancer”, a mărturisit Stephanie Herfel.
 
După diagnosticul din 2013, femeia a suferit o histerectomie totală şi şi-a pierdut şi splina. Apoi, a început chimioterapia, care a durat până în aprilie 2014. I s-a spus că scăpase de cancer, însă boala a recidivat. Şi nu o dată, ci de două ori.
 
Herfel a început să se simtă rău în 2015 şi în 2016. De fiecare dată, Sierra s-a comportat la fel ca în 2013, şi de fiecare dată medicii au confirmat că boala revenise. Prima dată, cancerul a afectat ficatul, iar a doua oară, zona pelviană.
 
Citeşte continuarea pe INCREDIBILIA.RO.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: