Sigur nu stiai asta! Cum gatesti somonul in masina de spalat vase sau de ce e bine sa bagi lumanarile in congelator

Sigur nu stiai aceste trucuri pe care, daca le vei pune in aplicare, vei reusi sa impresionezi pe toata lumea!

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Multe gospodine stiu cum sa scoata petele dificile de pe haine sau cum isi dau seama daca un ou este proaspat sau nu doar scufundandu-l in apa, insa acum iti vom spune si alte "secrete" de care cu siguranta nu ai mai auzit.

De exemplu, cum se gateste somonul in masina de spalat vase sau de ce e bine sa bagi lumanarile in congelator si sa le lasi la rece inainte de a le aprinde. Jurnalistii de la adevarul.ro au facut o scurta lista cu astfel de trucuri, mai putin obisnuite.

Fructele, ca să nu se oxideze, se cufundă pentru scurt timp într-o soluţie de apă cu sare. 

Murdăria de pe rufele albe se îndepărtează foarte uşor dacă se pune o lingură de bicarbonat odată cu detergentul.

Înainte să tai o ceapă, pune-o la frigider. Astfel va elimina mai puţină apă, iar tu vei plânge mai puţin. 

Dacă vrei să ştii când fierbe laptele, poţi să pui o bucăţică de ceramică în oală, iar ea va începe să zornăie odată cu atingerea punctului de fierbere.  

Dacă ai pus din greşeală prea multă sare în supă, mai las-o la fiert şi adaugă un cartof. Cartoful absoarbe o parte din sare.   

Somonul poate fi gătit foarte bine şi în maşina de spălat vase. Înveleşte-l în folie de aluminiu şi pune-l pe raftul de sus. Porneşte-o. Un truc minunat pentru prima întâlnire.

În scurgerea unei chiuvete înfundate se pot pune trei linguri de praf de copt, apoi se toarnă o jumătate de cană de oţet. Se lasă un timp şi apoi se clăteşte cu apă fierbinte.  

Petele de pix sau de marker ies uşor dacă, înainte ca haina să fie pusă la spălat, se pulverizează fixativ pe pată.   Lumânările ard mai mult dacă înainte să le aprinzi le laşi o vreme în congelator.  

Ventuzele din bucătărie rezistă mai mult dacă înainte de lipire sunt date cu puţin fixativ. 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: