Vedete

Silvia Stroescu de la Exatlon a luat aurul olimpic desi renuntase gimnastica! Cum s-a schimbat destinul Faimoasei in doar cateva zile!

In 2004, Silvia Stroescu de la Exatlon a luat aurul olimpic, desi, cu cateva zile inainte de competitie anuntase ca se retrage.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

La JO de la Atena, Silvia Stroescu de la Exatlon a luat aurul olimpic. La acel moment, Silvia facea parte din lotul national, dar nu a fost selectionata de antrenorii Bellu si Bitang pentru Olimpiada. Dezamagita, Stroescu a anuntat ca se retrage din gimnastica. “Am hotarat sa ma retrag, deoarece Olimpiada ar fi reprezentat ultimul concurs din cariera mea. As fi putut continua cu gimnastica, dar nu mai puteam suporta cantonamentele. Acolo este un regim strict, impus pentru a se face performanta. Acum am alte prioritati Anul acesta m-am inscris la doua facultati, la psihologie si la ANEFS. Am luat o hotarare si nu ma voi razgandi. Nu exista cale de intoarcere”, a declarat Silvia, in presa, la inceputul lui august 2004. (vezi ce sacrificii uriase a facut Silvia pentru a avea succes)

Silvia Stroescu de la Exatlon a luat aurul olimpic. A inlocuit-o in echipa pe Andreea Munteanu

La acel moment, Silvia Stroescu avea in palmares un titlu de campioana mondiala cu echipa Romaniei, obtinut la Gent (Belgia) in 2001 si unul de campioana europeana, tot cu formatia Romaniei, in 2004, la Amsterdam. Peste cateva zile, insa, Silvia era rechemata la loc pentru ca Andreea Muntean se accidentase. „Sportiva Silvia Stroescu a fost selectionata in lotul olimpic de gimnastica al Romaniei in locul Andreei Munteanu. Am efectuat aceasta inlocuire din cauza accidentarii Andreei Munteanu. Cred ca Andreea are timp sa prinda si o alta editie a JO”, a spus Ocatavian Bellu in presa.

Silvia Stroescu de la Exatlon a luat aurul olimpic. A fost in echipa cu Catalina Ponor

Acum 14 ani, Silvia Stroescu de la Exatlon a luat aurul olimpic. „Stroescu o inlocuieste pe Munteanu, care are probleme la gamba dreapta. Silvia Stroescu a revenit la antrenamente, joi, dupa ce miercuri, afirmase ca se va retrage din activitatea sportiva deoarece nu a fost inclusa in lotul pentru Atena”, mai relatau ziarele. Silvia a facut parte din trupa care a luat aurul olimpic in concursul pe echipe, alaturi de Catalina Ponor, Monica Rosu, Oana Ban, Alexandra Eremia si Nicoleta Sofronie. In prezent, Silvia se pregateste sa participe la sezonul 2 al Exatlon, competitia din Republica Dominicana difuzata de Kanal D. 

Galerie foto