Singurul cuvânt care te scoate din "Fazan" când adversarul ţi-a zis "Restaurant"! Unicul cuvânt din limba română care începe cu "nt"

Pentru toţi pasionaţii de "Fazan" vine un moment extrem de dificil atunci când cel cu care joacă spune "Restaurant".

Distribuie pe:

Autor: A. I.

Cu toate că te consideri fără ieşire, iată că există un cuvânt care te scoate din încurcătură! Este vorba de "Ntur", singurul cuvânt din limba română care începe cu "nt". "Ntur" este o interjecţie care descrie trilurile unei turturici.

Ce este "Fazan"

Fazan este un joc de cuvinte pentru doi sau mai mulţi jucători. La începutul jocului, primul jucător spune cu glas tare „A!” şi parcurge, în gând, alfabetul, reluându-l de la început dacă e nevoie.

Al doilea jucător îl întrerupe după un timp iar primul jucător anunţă litera la care a ajuns în acel moment şi spune un cuvânt care începe cu litera respectivă, potrivit Wikipedia. Un jucător are dreptul sa găsească un cuvânt 5 secunde.

Jocul continuă prin numirea, pe rând, de către jucători, a unui cuvânt care să înceapă cu ultimele două litere ale cuvântului rostit de jucătorul precedent. Când un jucător nu poate găsi un asemenea cuvânt este închis sau încuiat şi, ori el însuşi, ori jucătorul următor, începe iar jocul spunând alfabetul.

De fiecare dată când un jucător este închis, acesta primeşte, pe rând, câte o literă din cuvântul Fazan. Jucătorul închis o singură dată „este F”, cel închis de două ori „este Fa” ş.a.m.d. până la Fazan, moment în care jucătorul este considerat învins. Jocul continuă până sunt învinşi toţi jucătorii în afară de unul, care este declarat învingător.

Deşi se poate juca cu un număr oricât de mare de jucători, Fazan se joacă cel mai des în doi.

Datorită cunoştinţelor de vocabular şi ortografie necesare pentru a fi un jucător bun, se joacă adesea cu copii de şcoală pentru a le întări cunoştinţele, fiind deseori considerat un joc tipic al copilăriei. Totuşi, fiindcă este un joc comparativ simplu şi se poate juca fără hârtie şi creion sau alte mijloace tehnice, este la fel de răspândit şi la tineri, de pildă ca un mijloc de înviorare a atmosferei în timpul unei călătorii de durată.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Invalizii şi veteranii de război vor primi indemnizaţii majorate de la 1 ianuarie 2019

Toţi cei care au pensia mai mică de 2.000 de lei sunt vizaţi! Câţi bani vor primi de sărbători

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop Zilnic Miercuri 20 Ianuarie 2021: Scorpionii sunt loviți de noroc

Demisia momentului din Guvern. A plecat din funcție de urgență! Decizia a fost publicată deja în Monitorul Oficial

Mircea Badea a avut o relație secretă cu Oana Zăvoranu! Aceasta l-a făcut de râs în public: este umilitor ce a spus despre el

Adevărul despre izbucnirea pandemiei! Filmări senzaționale cu camera ascunsă!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies