Situaţie incredibilă la un liceu din Focşani! Elevii stau la ore îmbrăcaţi şi cu mănuşi! Şcoala are încălzire, numai că nu se închid ferestrele

Elevii unui colegiu din Focşani tremură de frig în clase, deşi instalaţia termică a clădirii funcţionează la capacitate maximă.

Autor: R.L.

De vină sunt geamurile de lemn care nu se mai închid şi astfel se pierde căldura produsă de centrala termică.

Conducerea şcolii spune că factura pentru încălzire este uriaşă şi aşteaptă bani de la Primărie pentru a schimba geamurile, în timp ce reprezentanţii municipalităţii anunţă că au alocat încă de la începutul anului fonduri pentru reabilitarea clădirii.

Toţi cei 900 de elevi ai Colegiului Naţional ”Alexandru Ioan Cuza” din municipiul Focşani vin la ore îmbrăcaţi ca pentru pârtia de ski, cu căciuli, fulare şi mănuşi.

În ultimele zile, ei au postat mai multe mesaje pe Facebook prin care ironizează conducerea şcolii şi administraţia locală pentru situaţia în care au ajuns.

„Mulţumim Colegiului Naţional Al. I. Cuza şi administraţiei acestuia pentru una din cele mai mari realizări din istoria omenirii aceasta fiind descoperirea kelvin-ului negativ pe care îl trăim în fiecare dimineaţă când venim la liceu pe pielea noastră. Sincere mulţumiri şi ţineţi-o tot aşa!", au scris elevii pe reţeaua de socializare.

Deoarece căldura se risipeşte, în interiorul clădirii nu sunt mai mult de 15 grade Celsius. Clădirea, care este monument de patrimoniu, a fost renovată în anul 2000, atunci când a fost schimbată şi tâmplăria ferestrelelor. La puţin timp după finalizarea lucrării au apărut problemele, iar geamurile de lemn s-au curbat şi nu au mai putut fi închise.

Conducerea şcolii a încercat să găsească soluţii şi a pus bandă izolatoare peste crăpături.

De asemenea, în clase au fost aduse calorifere electrice, dar temperaturile nu au crescut foarte mult, în interior fiind în jur de 15 grade Celsius.

Ca urmare, reprezentanţii şcolii aşteaptă ajutor de la Primăria Focşani.

„La noi în liceu s-a făcut o reparaţie capitală acum aproape 20 de ani. În anii 1999, 2000, s-a schimbat tâmplăria, s-a schimbat acoperişul, s-a consolidat clădirea.

Materialele folosite atunci au fost de o rezistenţă foarte mică în timp. Din 2017 când am vernit eu ca director, chiar în ianuarie a fost o iarnă grea şi primul lucru pe care l-am făcut a fost să fac fotografii cu geamul de pe hol unde intrase zăpada în şcoală. Am mers cu ele la Primărie, am discutat cu domnul primar, cu domnul viceprimar. Prin Consiliul Local ne -au alocat o sumă prin care să putem face un proiect pentru schimbarea tâmplăriei.
Prin urmare, noi acum suntem în stadiul de proiectare, anul acesta terminăm proiectul pentru schimbarea tâmplăriei şi reparaţiile la acoperişul corpului A. Noi avem bani doar pentru proiectare, umează apoi în baza elementelor stabilite în acel proiect să se stabilească şi suma pentru construcţie. Până se vor schimba geamurile va trebui să găsim o soluţie de avarie, să punem bandă izolatoare pentru a putea proteja... acum trebuie să mai cerem nişte bani de la Primărie pentru această investiţie. Nu ştiu dacă ne vor da această sumă pentru că noi suntem acum în derularea unui alt proiect. Deci va trebui să găsim o altă soluţie, să găsim nişte sponsori sau o altă formă prin care să putem achiziţiona acele benzi izolatoare pentru a pune în unele clase unde este foarte frig”, a spus directorul Colegiului Naţional Al.I.Cuza, Daniela Sîrghie.

Reprezentanţii Primăriei Focşani spun că şcoala a primit încă de la începutul anului fonduri pentru refacerea tâmplăriei interioare şi exterioare. Este vorba despre suma de 83.000 de lei pe care şcoala putea să o investească în schimbarea geamurilor, spun cei de la Primărie.

„Unitatea şcolară în cauză a primit la începutul anului o sumă pe care să o folosească pentru proiectul reamenajării clădirii, undeva în jurul valorii de 83.000 de lei. Ei dispun de această sumă după cum consideră dumnealor. Depinde exact de dumnealor cât de repede reuşesc să aducă aceste documentaţie de proiectare şi să deruleze următoarele etape ale achiziţiei”, a declarat presei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Focşani, Mădălina Şerbănuţ.

Problema de la colegiul focşănean este cu atât mai gravă cu cât aproximativ două treimi din bugetul instituţiei este folosit pentru acoperirea costurilor cu încălzirea.

sursa

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul adevărat pentru anul 2019. Ce-ţi aduce bun şi ce-ţi ia din viaţă noul an care bate la uşă

Povestea tinerei care are cinci soţi fraţi şi un copil. "Mă culc cu ei pe rând"

Violată de 110 bărbaţi în 22 de ore. Povestea fetei vândute pentru sex: „Când mă gândesc la trecut sunt extrem de furioasă, dar şi foarte tristă”

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

Se dau 900 de euro de persoană! Decizie fără precedent pentru milioane de oameni

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Efectele neștiute ale celui mai popular analgezic din lume. Afectează comportamentul oamenilor!

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies