Sondaj INSCOP privind intenția de vot a românilor: PSD, în fruntea clasamentului, cu patru procente peste PNL. USR PLUS, poziție codașă, sub AUR

Cum arată sondajul INSCOP privind intenția de vot a românilor, pentru PNL, PSD, USR PLUS și AUR?

Sondaj INSCOP privind intenția de vot a românilor
Sondaj INSCOP privind intenția de vot a românilor
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Sondajul realizat de INSCOP Research analizează intenţia de vot a românilor din ultimii doi ani, în perioada mai 2019- iunie 2021. Directorul instituției de cercetare a opiniei publice, Remus Ștefureac, a publicat pe pagina sa de socializare ce modificări au existat privind evoluția votului pentru PNL, PSD, USR PLUS și AUR.

Sondaj INSCOP privind intenția de vot a românilor

Sondajul INSCOP privind evoluția votului  plasează PSD pe primul loc în clasament, cu 30,2% în iunie 2021, față de 25,5% în mai 2019. PNL s-ar afla pe poziția a doua, cu 26,6%, urmat de AUR- 14,2%, în timp ce USR PLUS ar avea 13,2%.

Citeste si: Klaus Iohannis, consultări cu conducerea Parlamentului şi cu membri ai Comisiilor de Învăţământ din cele două camere, la Palatul Cotroceni

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

„În mod normal, în primele 6-12 luni după preluarea guvernării, partidele aflate la putere ar fi trebuit să aibă scoruri semnificativ mai mari decat cele obținute în alegeri. Situația este însă diferită, partidele, aflate la putere având o intentie de vot similară sau chiar sub votul de la alegerile din urmă cu 7 luni.

Explicațiile sunt mai multe de la climatul de neîncredere determinat de pandemie, până la sincopele activitatii guvernamentale”, scrie sociologul Remus Ștefureasc, directorul Inscop Research, într-o postare pe Facebook.

„Datele din iunie 2021 sunt extrase din sondajul de opinie „Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false” – Partea a II-a, realizat la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group (www.strategicthinking.ro)

în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshal Fund of the United States – și finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project (www.truestoryproject.ro). Datele au fost culese în perioada 1 -15 iunie 2021, metoda de cercetare fiind interviu prin intermediul chestionarului.

Citeste si: Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a fost revocat din funcție. Cine i-ar putea lua locul?

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%”, a mai precizat directorul Inscop Research.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Liviu Teodorescu și soția lui, nuntă cu peripeții. Iulia a avut nevoie de îngrijiri medicale: "A tăiat-o în talpă..."

Ce a făcut Liviu Dragnea prima dată după ce a ieșit din Penitenciarul Rahova. „După mai bine de doi ani...” VIDEO

S-a spus că Teodor Meleșcanu a fost ultima persoană care a vorbit cu fratele lui Ceaușescu înainte să moară. Politicianul lămurește lucrurile după 32 de ani

Ei vor avea parte de tot ce își doresc! Astrele anunță pași importanți în viețile nativilor

Nu va mai fi Certificat Verde! Rafila a anunțat cum se va numi. Răsturnare de situație

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Dragnea în închisoare. Colegii de celulă i-au dezvăluit marele secret

Situație disperată pentru campionii României la rugby! „Nu știm când vom ajunge acasă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies