kanald.ro
Vedete
Sorin Bontea a făcut publică cea mai simplă și delicioasă rețetă de gogoși de post, cu doar câteva ingrediente! Bucătarul a dezvăluit toate secretele
Sorin Bontea propune o rețetă simplă, dar de efect, cu ajutorul căreia se pot prepara gogoși pufoase și foarte aromate.
Toate gospodinele desăvârșite știu să prepare gogoși delicioase, pufoase și pline de savoare. Pentru mulți este considerat desertul copilăriei și l-ar putea savura oricând, în defavoarea celor mai sofisticate mâncăruri, însă puțini cunosc secretul lui chef Sorin Bontea când vine vorba de gogoși. Bucătarul a făcut o publică rețeta la care apelează de fiecare dată atunci când simte nevoia de un desert de post delicios.
Cu doar câteva ingrediente simple, care se găsesc casa oricărui român, puțină îndemânare și aplicarea câtorva secrete oferite de Sorin Bontea, se pot prepara în acest post, dar nu numai, niște gogoși cum numai bunica știe să facă.
Ce ingrediente și ce trucuri pune în aplicare Sorin Bontea
Chef Sorin Bontea le-a oferit fanilor săi o rețetă simplă, ușor de preparat și foarte delicioasă de gogoși. Ingredientele sunt următoarele:
- 1 kg făină;
- 750 ml apă;
- 35 g drojdie proaspătă;
- 4 linguri de zahăr;
- 1/2 lingură de sare;
- 4 linguri de ulei de floarea-soarelui.
„E rețeta pe care am găsit-o la mama unui prieten din Satu Mare și am încercat-o și eu. (…) Se amestecă toate ingredientele și se lasă la dospit și gata gogoșile”, a spus chef Sorin Bontea pe rețelele de socializare.
Sorin Bontea propune ca drojdia să fie activată anterior în apă călduță sau în lapte vegetal, ca mai apoi să fie adăugată în aluat. Acest mic truc face o mare diferență în obținerea unui aluat pufos, pentru a putea crește suficient de mult atunci când este lăsat la dospit.
În loc de apă plată, Sorin Bontea recomandă folosirea apei minerale sau a sifonului, pentru a obține niște gogoși pufoase și aerate. De asemenea, pentru un plus de savoare și de dulceață, se poate adăuga în aluat lapte de migdale sau lapte de cocos.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12 - catena.ro
După dospire, Sorin Bontea sugerează ca aluatul să nu fie modelat timp îndelungat atunci când se pregătesc formele de pus în tigaie, pentru ca ulterior gogoșile vor avea tendința să devină tari și să își piardă textura pufoasă. Când a venit momentul să le așezi în tigaie, este necesar ca uleiul să fie încins, iar gogoșile să fie prăjite uniform, pe ambele părți.