Sorin Cîmpeanu a răbufnit! Ministrul Educației, supărat foc și pară pe elevii care vor cursuri online: „Ne-am obișnuit atât de comod încât ne deranjează mersul la școală”

Politicianul, reacție vehementă la adresa elevilor care pledează pentru școala online!

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Circa 1.8 milioane de elevi au reînceput școala în format fizic, după ce timp de două săptămâni autoritățile au declarat vacanță pentru toți elevii. Ei bine, după doar o singură zi, tinerii au început să se plângă.

Majoritatea pledează pentru cursurile online, argumentând faptul că există riscul de a intra în contact cu virusul SARS-CoV-2. Ministrul Educației a reacționat în urmă cu câteva momente și spune că pțnă la final el va susține mersul fizic la școală și consideră că elevii pur și simplu nu mai vor să se trezească de dimineață și să meargă până la unitățile de învătământ.

„Clasa 0 și clasa I nu pot face online, grădinițele nu pot face online. Este nevoie de prezență fizică. Am susținut și voi susține prezența fizică în școli. Dacă nu înțelegem acest lucru vom distruge acest popor în ansamblul lui. 

Ați văzut puncte de vedere de la elevi. Este pierdere de timp cu drumul până la școală. Îmi pare rău, cu toții am pierdut timp cu drumul către școală și nu a fost un lucru rău. Va trebui să ne trezim de dimineață.

Îmi pare rău să îi anunț, dar școala conform legii este obligatorie. Trebuie să te trezești dimineață să mergi la școală. Îmi cer scuze că ne-am obișnuit atât de comod încât ne deranjează mersul la școală”, a declarat ministrul Educației la un post de televiziune. 

COVID-19

COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu, despre schimbările care se vor face

De săptămâna acestea s-au deschis doar școlile care au peste 60% din personal vaccinat anti-COVID.

Totuși, ministrul Educației spune că vrea să schimbe acest lucru. Astfel, să fie renunțată la această regulă în cazul localităților unde incidența cazurilor de COVID-19 este sub 3 la mia de locuitori.

Citeste si: Vila în care VIP-urile petreceau cu escorte de lux a fost închisă de mascați. Afacerea „Mon Amour” era condusă de părinții unui polițist dat afară din sistem...- bzi.ro

Citeste si: Toate școlile din Ilfov se închid, după ce DSP a cerut trecerea cursurilor în online: ”Creșterea cazurilor este progresivă”

„Am asumat deja o propunere pe care am făcut-o Guvernului și CNSU de renunțare la rata de vaccinare de 60% pentru localitățile care sunt sub 3 la mie”, a explicat Sorin Cîmpeanu. 

COVID-19

COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Elevii și profesorii, testați anti-COVID la școală 

Sorin Cîmpeanu spune că se iau în calcul toate măsurile posibile pentru ca mersul la școală să fie sigur, iar elevii, dar și profesorii să nu fie puși la risc. În acest sens, tinerii, personalul didactic, dar și cel nedidactic vor fi testați cu teste anti-COVID din salvă, de două ori pe săptămână. De asemenea, masca de protecție rămâne, în continuare, obligatorie, la fel și distanțarea socială. 

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, noi declarații despre deschiderea școlilor. Care sunt condițiile impuse de ministrul Educației, pentru ca elevii să se reîntoarcă în bănci?

„Testele vor fi folosite de două ori pe săptămână pentru toți preșcolarii și elevii, toți profesorii și învățătoriii și pentru tot personalul didactic și nedidactic din fiecare școală și grădiniță. 

Am solicitat de la Ministerul Sănătății sprijin pentru elaborarea unei proceduri de administrare a acestor teste pe bază de salivă ca și această procedură să poată fi diseminată de toate școlile, pentru ca imediat ce vor ajunge testele, personalul din învățământ să știe în ce mod se vor aplica aceste teste”, a declarat Sorin Cîmpeanu în urmă cu câteva zile. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies