Sorin Cîmpeanu, anunț important despre închiderea școlilor din București: ”Vom fi nevoiți să trecem în online”

Școlile din Capitală ar putea să se închidă în doar trei săptămâni, a anunțat Ministrul Educației!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Toate instituțiile de învățământ din București se pot închide în doar trei săptămâni, dacă rata de infectare cu COVID-19 ajunge la șase cazuri la mia de locuitori. Ministrul Educației a vorbit la Antena 3 despre momentul în care școlile din Capitală vor trece în online, asta în cazul în care rata de infectare cu coronavirus va ajunge la pragul de șase. 

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, foc și pară după ce școlile din Afumați au fost închise: ”Nu ne jucăm cu copiii, închide școala, deschide școala”

Sorin Cîmpeanu estimează că acest lucru se va întâmpla în luna octombrie. "Cu privire la Bucureşti, în care în luna august rata de infectare a crescut de şase ori, astăzi suntem la 2,57 la mie. Dacă se menţine această viteză de creştere a ratei de infectare în Bucureşti, am spus că în a doua jumătate a lunii octombrie, dar nu în 15 octombrie, matematic vorbind, vom atinge pragul de şase la mie şi vom fi nevoiţi să trecem în online toate şcolile", a transmis ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la postul de televiziune precizat mai sus.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Sorin Cîmpeanu, anunț important despre închiderea școlilor din București
Sorin Cîmpeanu, anunț important despre închiderea școlilor din București[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Educației, despre testarea elevilor în școli

Sorin Cîmpeanu a mai vorbit și despre testarea anti-COVID-19 în școli. Ministrul Educației a explicat faptul că problema nu a fost disponibiliatea testelor antigen care sunt teste recunoscute, ci a fost acordul părinţilor.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, primele declarații după ce sistemul de învățare online a revenit în școlile din 13 localități din România: "Dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare..."

" Am înţeles că nici acum testarea non-invazivă, acele teste pe bază de salivă, nu sunt omologate de Agenţia Europeană a Medicamentului. Problema nu a fost disponibiliatea testelor antigen care sunt teste recunoscute, ci a fost acordul părinţilor. Părinţii, din păcate, nu şi-au exprimat acordul pentru utilizarea acestor teste în şcoli", a mai spus Cîmpeanu.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului "Matei Balș" din Capitală, declarații surprinzătoare despre sfârșitul pandemiei în România: "Sezonul rece...

Elevii au început școala. Structura anului școlar 2021-2022

Klaus Iohannis, mesaj în prima zi de școală: "Menținerea școlilor deschise cu prezență fizică depinde de..."

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

Șoc în România. Anunț despre președintele României: "Klaus Iohannis nu e în stare"

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Vedeta noastră, șocată în proria casă, în miez de noapte. Surpriza neplăcută care o aștepta în living

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies