Sorin Cîmpeanu, declarații despre Evaluarea Națională și Bacalaureat! Ce se va schimba la examenele naționale

Sorin Cîmpeanu a precizat că examenele naționale trebuie susținute în conformitate cu condițiile actuale în care învățământul se află.

Sorin Cîmpeanu
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Sorin Cîmpeanu este de părere că examenele naționale ar trebui adaptate la situația actuală cauzată de epidemia de COVID-19. Mai mult, ministrul Educației susține că ar fi nedrept ca elevii să fie evaluați ca și cum procesul de învățare nu a avut niciun fel de schimbare pe tot parcursul anului școlar.

„Dacă nu recunoaştem că acest an a fost altfel decât ceilalţi ani, înseamnă că negăm realitatea. Am păstrat datele de examen, am păstrat prezenţa fizică la examen, nu putem să le cerem elevilor să fie verificaţi ca şi cum procesul de predare-învăţare n-ar fi suferit nicio influenţă pe parcursul pandemiei”, a declara Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Anunț major pentru elevi! Când nu vor fi obligați să poarte masca de protecție în școală: ”Nu se poartă mască doar în...”

Sorin Cîmpeanu este foarte convins că trebuie să facă ceva pentru toți elevii care susțin anul acesta Evaluarea Națională și Bacalaureatul, pentru a nu fi nedreptățiți sau defavorizați. De asemenea, acesta a mai adus în discuție și programele pentru examenele naționale, ținând cont de nevoile elevilor, dar și preferințelor pe care aceștia le au legate de admiterile la facultate. 

Citeste si: Îl mai știți pe Sergiu, tăticul călăreț de la Iași? A dat cu piciorul la tot, a vândut casa cumpărată din donații și s-a mutat din nou în ghetou. Acum, în fața porții stă parcat șmecherește un BMW X6 – Foto- bzi.ro

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Facebook]

Ce se întâmplă cu școlile în al treilea val de pandemie

În contextul în care va veni valul al treilea de COVID-19, Sorin Cîmpeanu a făcut câteva precizări cu privire la acest subiect controversat. Ei bine, ministrul Educației a mărturisit că școlile din România ar trebui să fie ultimele instituții care se vor închide și primele care se vor deschide.

Din spusele sale, situația este favorabilă în școli. Rata de infectare din unitățile școlare este cu mult sub rata de infectare a populației generale.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, clarifică situația mărțișoarelor oferite de elevi în școli: ”Nu este considerat un obiect personal”

Elevi infectați cu coronavirus
Elevi infectați cu coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Bilanțul infectărilor cu coronavirus în școli

Până da data de 17 februarie, 472 de angajați din sistemul de învățământ și 600 de elevi au fost diagnosticați cu COVID-19 la nivel național.

Totodată, 542 de clase au activitatea suspendată. În data de 8 februarie 2021, au început cursurile în format față în față. Cea mai mare parte a unităților de învățământ, prezenţa elevilor la cursuri fiind condiţionată de rata de infectare din fiecare localitate.  

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Angela Merkel a făcut declarația momentului despre certificatul de vaccinare! Când va fi pus în funcțiune în Europa

Maria Constantin, momente de groază în timpul căsniciei cu Marcel Toader: „Îmi doream ca a doua zi să nu mai mai trezesc...”

Ellie White este în culmea fericirii! Când va face nuntă celebra cântăreață: „Am fost cerută frumos”

Tudor Chirilă, revoltat în urma a ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor: „Suntem mințiți cu bună știință”

Adevărul despre Mirela Vaida! Ce facultate a făcut, de fapt, vedeta: Îmi era imposibil să reuşesc

Radu Bănică, fiul lui Ștefan Bănică rupe tăcerea! Ce îi făcea Andreea Marin când era copil!

România nu e pierdută de tot: Temerile de dispariție a națiunii, spulberate!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies