Sorin Cîmpeanu, declarații despre regulile pentru noul an școlar: „Voi face tot posibilul ca școala să fie cu prezență fizică”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a oferit un interviu în exclusivitate pentru Știrile Kanal D.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Noul an școlar este pe cale să înceapă, iar părinții, elevii, dar și studenți din România sunt tot mai interesați de ce reguli urmează să fie aprobate.

În exclusivitate pentru Știrile Kanal D, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a vorbit despre reîntoarcerea elevilor în format fizic la școală. Ministrul a mărturisit că, în cazul în care rata de incidență va avea din nou o creștere îngrijorătoare, autoritățile sunt pregătite să ia toate măsurile necesare.

„Școlile rămân acele locații în care reulile se respectă mult mai riguros. Avem zilnic verificări. O spun de fiecare dată, fără teama de a fi repetitiv, nu are nimeni în această lume un glob de cristal. Trendul este îngrijorător. Este posibil să avem localități în care să avem peste 6 incidența la mie. Am mai trecut prin asta. După depășirea ratei la 6 la mie este în continuare permisă venirea copiilor la creșe și grădinițe”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

sorin cimpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, interviu în exclusivitate pentru Știrile Kanal D

Centre de vaccinare pentru elevi și studenți! Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației a dezvăluit că urmează să fie organizate centre de vaccinare în campusurile universitare, cât și în școli.

Elevii care au acordul părinților se pot vaccina în incinta școlii.

„Am transmis ieri o instrucțiune către toate universitățile din România. În campusurile universitare vor putea fi organizate centre de vaccinare la care studenții care încă nu s-au vaccinat să poată avea un acces mult mai facil.

Vrem să ducem vaccinarea cât mai aproape de școală, cât mai aproape de universitate.

Mai ales în campusurile universitare unde sunt cămine în care sunt cazați studenții pentru a facilita accesul tuturor care înțeleg și decid să se vaccineze”, a mai spus ministrul.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Sorin Cîmpeanu: „Avem peste 60% din personalul din învățământ vaccinat”

Ministrul Educației a vorbit despre vaccinarea în cadrul profesorilor și faptul că nu va exista niciun fel de diferențiere între cadrele diactice vaccinate și cele nevaccinate.

„La ultima raportare, avem peste 60% din personalul din învățământ vaccinat. Este un porgres foarte important. Este, în valoare absolută, cea mai numeroasă categorie socio-profesională.

Profesorii nu sunt plătiți în funcție de situația a fi sau a nu fi vaccinați, profesorii sunt plătiți în mod firesc pentru calitatea actului educațional și după numărul de ore.

Cât voi fi ministrul Educației, voi face tot posibilul ca școala să fie cu prezență fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Știrile Kanal D.

sorin cimpeanu
Ministrul Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, mesaj pentru elevi și părinți

Sorin Cîmpeanu a mărturisit că situația învățământului stă mult mai bine decât anul trecut, însă există multe lipsuri. Predarea online nu este la fel de eficientă precum cea fizică. Cu toate acestea, profesorii și elevii s-au adaptat condițiilor.

„Predarea online diferă foarte mult de predarea clasică. Profesorii au făcut eforturi pentru a se pregăti pentru predarea online. Cert este că nu vom putea vorbi despre o predare online eficientă încă. În realitate, nu putem spunem că fiecare profesor și elev din fiecare colț al țării are acces la internet. Stăm bine, dar nu sufiecient de bine. Avem nevoie de mai multe echipamente. Nu sunt convins că toți elevii din această țară au acces la echipamente. Profesorii au făcut ce au știut mai bine pentru a nu face un blocaj în învățământ”, a specificat ministrul.

Citeste si: Școlile vor fi închise înainte de marea festivitate din 13 septembrie. În ce localități a depășit rata de incidență pragul de 6 cazuri la mia de locuitori?

În încheierea interviului, Sorin Cîmpeanu a transmis un mesaj pentru toți părinții și elevii. El i-a îndemnat în continuare pe cei de acasă să respecte regulile de protecție împotriva coronavirusului.

„Elevii să aibă încredere că profesorii, în primul rând, dar și noi cei care suntem implicați înțelegem că educația este cel mai important lucru. Lansez de asemenea și un îndemn la respectarea regulilor sanitare, pentru ca școlile să rămână cel mai sigur mediu, după sistemul sanitar”, a încheiat ministrul Educației.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Școlile vor fi închise înainte de marea festivitate din 13 septembrie. În ce localități a depășit rata de incidență pragul de 6 cazuri la mia de locuitori?

Noi reguli pentru începerea școlii! Ce elevi vor învăța în continuare în mediul online

Vaccinarea în România! Câte persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore

Horoscop Zilnic Duminică 24 Octombrie 2021: Vărsătorii sunt hotărâţi să spună lucrurilor pe nume, Peștii vor rezolva anumite probleme din trecut

Frații Dedeman au dat marea lovitură! Anunț de ultimă oră despre super compania românească

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

După Coronavirus ne mai lovește ceva neașteptat. Ajunge și în România. Scenariul periculos venit direct de la UE

Dănuț Lupu și strigătul său de disperare: „Am trecut pe la poarta Iadului. Am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies