Sorin Cîmpeanu, despre cum se va desfășura testarea anti-COVID în școli! „Am solicitat de la Ministerul Sănătății sprijin”

Circa 1,8 milioane de elevi din România se reîntorc de luni în bănci! Cum are grijă Ministerul Educației să prevină răspândirea coronavirusului în unitățile de învățământ.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

De luni, 8 noiembrie 2021, unitățile de învățământ își vor redeschide porțile, iar orele în multe județe se vor desfășura cu prezența fizică a elevilor și dascălilor. Autoritățile din Educație iau măsuri pentru ca începerea școlilor să fie lipsite de infectări.

Astfel, aceștia vor fi testați anti-COVID cu teste de salivă, non invazive. Cum se va întâmpla acest lucru? Ministrul Educației a făcut anunțul! 

Sorin Cîmpeanu, declarații de ultim moment despre testarea anti-COVID în școli

Elevii și preșcolarii, profesorii și învățătorii, precum și personalul nedidactic, toți vor fi testați de circa două ori pe săptămână anti-COVID. Ministrul Educației spune că se bazează pe specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății pentru a elabora o procedură în ceea ce privește testarea în școli. 

„Am solicitat de la Ministerul Sănătății sprijin pentru elaborarea unei proceduri de administrare a acestor teste. Testele vor fi folosite de două ori pe săptămână pentru toți preșcolarii și elevii, toți profesorii și învățătoriii și pentru tot personalul didactic și nedidactic din fiecare școală și grădiniță.

Am solicitat de la Ministerul Sănătății sprijin pentru elaborarea unei proceduri de administrare a acestor teste pe bază de salivă ca și această procedură să poată fi diseminată de toate școlile, pentru ca imediat ce vor ajunge testele, personalul din învățământ să știe în ce mod se vor aplica aceste teste”, a mai adăugat

el.

Ministrul a precizat că școlile și grădinițele vor începe a primi testele non-invazive începând de săptămâna viitoare.

Citeste si: “Ținem legătura foarte des,” Fiica Andreei Antonescu, motivul pentru care a rămas cu tatăl ei, Traian Spak, după separarea părinților- kfetele.ro

Citeste si: Ana Maria Pantaze, croitoreasa care a câștigat „Românii au talent”, este șomeră. Nu mai are nimic din cei 120000 de euro câștigați- bzi.ro

Sorin Cîmpeanu: „1,8 milioane de elevi vor începe școala fizic”

Școlile încep în regim de prezență fizică doar acolo unde rata de vaccinare este peste 60%, în caz contrar, ele vor continua orele în sistem online. Sorin Cîmpeanu spune că de luni, 8 noiembrie, circa 1,8 milioane de elevi vor merge la școală. 

Citeste si: Vacanța nu va fi prelungită! Ce spune ministrul Sorin Cîmpeanu despre reînceperea orelor în format fizic

“Începând de astăzi, rata de vaccinare la nivelul fiecărei unități de învățământ va fi afișată pe site-ul fiecărui ISJ/ISMB.

Reamintesc că elevii claselor a VIII-a au cu o teză mai puțin iar cei din clasele de liceu, de la patru teze câte aveau, ajung la trei teze, cu excepția celor din învățământul profesional care aveau deja trei teze. Am transmis în teritoriu.

Este pregătit pentru semnare al treilea ordin care se referă la modalitatea de începere a școlii. Școala va începe pentru toți elevii și pentru toți copiii din grădiniță în data de 8 noiembrie, mă refer aici la învățământul de stat și învățământul privat.

Este în curs de derulare ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care se propune modificarea ordinului ministrului Educației și Ministrului sănătății în acest sens.

În foarte scurt timp va fi validată propunerea, ordinul va fi semnat și va fi transmis către Monitorul Oficial în vederea publicării astăzi, cât mai curând posibil, în așa fel încât pe parcursul acestei zile să poată exista ședințele de Consiliu de Administrație în fiecare școală prin care să se ia decizia de funcționare a școlii începând din 8 noiembrie. Rata de vaccinare a fiecărei școli și grădinițe va fi disponibilă pe site-ul fiecărui inspectorat școlar județean.

Citeste si: O pacientă infectată cu virusul SARS-CoV-2 s-a aruncat în gol de la etajul șase al Spitalului Floreasca

În situația în care dincolo de rata de vaccinare există probleme la nivel de resurse umane, sunt profesori infectați carantinați, sau există probleme de infrastructură, va exista în continuare ca la nivel școlar să se depună o cerere pe baza ordinului de ministru 5338 pentru ca școala să rămână online chiar dacă are rata de vaccinare de peste 60 la sută.

Rata de vaccinare de peste 60 la sută, conform raportărilor de la finalul săptămânii trecute, exista în 54 la sută din școlile și grădinițele din România, învățământ de stat și învățământ privat. (…)”, spunea azi  Sorin

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Motivul pentru care persoane fără comorbidități dezvoltă forme grave de COVID-19 și mor. Ce au descoperit oamenii de știință

Vacanța nu va fi prelungită! Ce spune ministrul Sorin Cîmpeanu despre reînceperea orelor în format fizic

Gabriela Cristea, anunțul la care toată lumea a amuțit: „Am primit o veste proastă”. Mesajul vine la scurt timp după ce a trecut prin experiența COVID-19

3 zodii vor primi speranțe pentru o dorință mai veche. Până la sfârșitul anului devine realitate

Doliu imens în televiziunea din România! A fost găsit MORT. SOC total la Antena 1

„El susține minciuna.” Gina Pistol, înfuriată de internauți. Ce acuzații i se aduc prezentatoarei TV

Putin s-a prăbușit. Vestea nopții de la Kremlin

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies