Sorin Cîmpeanu, despre cum vor reveni elevii la școală după vacanța de Paște! Decizia a fost luată după întâlnirea cu Klaus Iohannis

Elevii se vor întoarce la școală după vacanța de Paște în funcție de cele trei scenarii.

Sorin Cîmpeanu
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Ministrul Educației a avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis în cadrul căreia au fost abordate subiecte privind sistemul educațional, precum și modalitatea de desfășurare a anului școlar. Din primele informații, elevii se vor putea întoarce fizic la cursuri în funcție de cele trei scenarii.

„În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică”.

De asemenea, Klaus Iohannis a apreciat acțiunile Ministerului Educației referitoare la campania de vaccinare pentru comunitățile școlare și universitare.Totodată, președintele României a mai precizat că vaccinarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor.  În perioada următoare, Ministerul Educației va stabili metodologia și criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți.

Citeste si: Oana Lis este în doliu. Tatăl vedetei a murit în Spania- bzi.ro

klaus Iohannis
Klaus Iohannis [Sursa foto: Facebook]

Scenariul Verde

Activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toate categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari. Atunci când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

Scenariul Galben

Activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal.

Atunci când ncidența cumulată în localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

Scenariul Roșu

Activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, precum și pentru elevii claselor din învățământul primar. În situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Educației și premierul României susțin testarea în masă a elevilor, după revenirea acestora din vacanță. Voiculescu este de altă părere

Barem simulare Evaluare Națională 2021. Limba maternă: maghiară, germană, sârbă, croată, italiană, ucraineană și slovacă UPDATE

Simulare Evaluarea Națională 2021. Cum arată calendarul simulărilor examenului pentru elevii de clasa 8-a

Horoscop Zilnic Miercuri 14 Aprilie 2021: Unii nativi ar putea experimenta stări tensionate și stresante, precum Racii

Vestea momentului despre pensiile din România! Acest lucru va fi obligatoriu. Anunțul făcut de Raluca Turcan

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Cărțile nu sunt scrise numai de oameni cinstiți. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies