Sorin Cîmpeanu, despre structura anului școlar! Primul semestru, încheiat înainte de Crăciun

Se schimbă din nou structura anului școlar. Ministrul Educației a declarat că acesta va avea două semestre.

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Facebook]
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Ministrul Educației a anunțat că a fost stabilită structura anului școlar 2020-2021. Sorin Cîmpeanu a precizat că acesta va avea două semestre, cu trei vacanțe,de iarnă, primăvară și vară. Potrivit spuselor sale, primul semestru se va încheia înaintea sărbătorilor de iarnă.

„Al treilea ordin vizează modul de derulare al anului școlar 2021-2022.

Este vorba de o abordare conformă cu așteptările elevilor, care înțelegem că vor crea dificultăți multor cadre didactice, dar îmi exprim speranța că se vor implica în așa fel încât să avem o structură logică a anului școlar, bazată pe două semestre, cu trei vacanțe, de iarnă, primăvară și vară, pentru grădinițe și învățământul primar se adaugă și săptămâna de vacanță din luna octombrie, dar semestrul întâi se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă”, a declarat Sorin Câmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că semestrul 1 va avea 14 săptămâni, iar al doilea semestru va avea 20 de săptămâni, din care o săptămână va fi dedicată programului ”Școala Altfel”.

Citeste si: Declarația pe propria răspundere pentru testarea copiilor simptomatici! Totul se poate doar cu acordul părinților

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

De asemenea, excepție vor face elevii din anii terminali, în loc de 34 de săptămâni, anul școlar va avea doar 32 de săptămâni. Excepție vor putea face și elevii de la filierele tehnologice. 

Citeste si: Profesorii care lipsesc motivat de la școală vor recupera toate orele într-o singură zi! Cu ce propunere vine Sorin Cîmpeanu

Materia va fi adaptată duratei celor două semestre

„Singura problemă este aceea a evaluării și notării, care va trebui să fie făcută într-o durată mai scurtă, de 14 săptămâni. Mizez pe sprijinul tuturor cadrelor didactice și sper că fiecare va găsi soluții în beneficiului elevilor”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

Sală de clasă
Sală de clasă[Sursa foto: PixaBay]

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Declarația pe propria răspundere pentru testarea copiilor simptomatici! Totul se poate doar cu acordul părinților

Este oficial! Vești bune pentru elevi! Au fost mărite alocațiile cu 20%

A venit cu o prietenă de la școală, iar părinții au avut un șoc! Au sunat imediat la Poliție

Horoscop Zilnic Joi 28 Octombrie 2021: Gemenii vor avea parte de o zi foarte bună din toate punctele de vedere, Săgetătorii au nevoie neapărat de o schimbare

ȘOCUL ANULUI despre PFIZER: Efectul advers de care se sperie toată lumea

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Bomba zilei vine de la Pfizer. Toți românii trebuie să afle adevărul. „Este definitiv”

VIDEO | Un cunoscut fotbalist a recunoscut că este homosexual. Este primul fotbalist profesionist în activitate care a anunţat asta

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies